Mittwoch, 1. November 2017

Weizen Risotto / Búza rizottó


Einfach, schnell und lecker. Als Hauptspeise oder Beilage.



Zutaten für 2 Personen:

·       500 ml Gemüsebrühe, heiße

·       1 Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       200 g rote Paprikaschote

·       200 g Zucchini

·       50 g Rukkola

·       20 g Parmesan

·       2 ek Olivenöl

·       100 g Sonnenweizen





1.    Die Zwiebel und den Knoblauch putzen, dann in kleine Würfel schneiden. Zucchini und Paprika waschen, dann in 2 cm große Würfel schneiden. Rukkola putzen, waschen, trockenschleudern. Parmesan reiben.

2.    In einem Topf 1 El Olivenöl erhitzen. Zwiebel und Knoblauch darin glasig dünsten. Sonnenweizen dazugeben und unter Rühren kurz mitdünsten. Brühe zugießen, aufkochen und offen bei mittlere Hitze unter gelegentlichen Rühren 10-15 Minuten köcheln lassen.

3.    In eine Pfanne den Rest Olivenöl erhitzen. Den Paprika darin bei mittlere Hitze 3 Minuten braten. Die Zucchini zugeben und weitere 4 Minuten braten. Nach Geschmack salzen und pfeffern.

4.    Das Paprika-Zucchinigemüse, mit der Hälfte vom Parmesan zu dem Risotto mischen, dann die Rukkola unterrühren. Das Risotto mit dem übriggebliebenen Parmesan bestreut servieren. 





Egyszerű, gyors és finom. Én főételként tálaltam, de tálalhatjuk köretként is. Remélem tönkölybúza a megfelelője a nálunk Ebly Sonnenweizen név alatt kapható búzának, amelynek az az egyik jó tulajdonsága, hogy nagyon hamar megfő.





Hozzávalók 2 személyre:

·       500 g zöldségleves

·       1 vöröshagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       150 g kaliforniai paprika, piros

·       200 g cukkini

·       50 g rukkola

·       20 g parmezán

·       2 ek olívaolaj

·       100 g búza, puha

·      

·       Bors



1.    A levest felforrósítjuk, és melegen tartjuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát és a cukkinit megmossuk, tisztítjuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk.  A rukkolát megtisztítjuk, mossuk. A parmezánt lereszeljük.

2.    Az olaj felét felforrósítjuk. Rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a búzát, további 1-2 percig dinszteljük, felöntjük a levessel, és közepes hőmérsékleten közbe-közbe megkeverve kb. 10-15 percig főzzük.

3.    A maradék olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a paprikát, közepes hőmérsékleten kb. 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit és további 4 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

4.    A paprikás-cukkinit és a parmezán felét a rizottóhoz keverjük, majd hozzákeverjük a rukkolát is. Ha szükséges sóval, borssal ízesítjük. A maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen