Einfach, schnell und lecker. Als Hauptspeise oder Beilage.
Zutaten
für 2 Personen:
· 500
ml Gemüsebrühe, heiße
· 1
Zwiebel
· 1
Knoblauchzehe
· 200
g rote Paprikaschote
· 200
g Zucchini
· 50
g Rukkola
· 20
g Parmesan
· 2
ek Olivenöl
· 100
g Sonnenweizen
1.
Die Zwiebel und den Knoblauch putzen, dann in kleine
Würfel schneiden. Zucchini und Paprika waschen, dann in 2 cm große Würfel
schneiden. Rukkola putzen, waschen, trockenschleudern. Parmesan reiben.
2.
In einem Topf 1 El Olivenöl erhitzen. Zwiebel und
Knoblauch darin glasig dünsten. Sonnenweizen dazugeben und unter Rühren kurz
mitdünsten. Brühe zugießen, aufkochen und offen bei mittlere Hitze unter
gelegentlichen Rühren 10-15 Minuten köcheln lassen.
3.
In eine Pfanne den Rest Olivenöl erhitzen. Den Paprika
darin bei mittlere Hitze 3 Minuten braten. Die Zucchini zugeben und weitere 4
Minuten braten. Nach Geschmack salzen und pfeffern.
4.
Das Paprika-Zucchinigemüse, mit der Hälfte vom Parmesan
zu dem Risotto mischen, dann die Rukkola unterrühren. Das Risotto mit dem
übriggebliebenen Parmesan bestreut servieren.
Egyszerű, gyors és finom. Én főételként tálaltam, de
tálalhatjuk köretként is. Remélem tönkölybúza a megfelelője a nálunk Ebly
Sonnenweizen név alatt kapható búzának, amelynek az az egyik jó tulajdonsága,
hogy nagyon hamar megfő.
Hozzávalók 2 személyre:
· 500
g zöldségleves
· 1
vöröshagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 150
g kaliforniai paprika, piros
· 200
g cukkini
· 50
g rukkola
· 20
g parmezán
· 2
ek olívaolaj
· 100
g búza, puha
· Só
· Bors
1.
A
levest felforrósítjuk, és melegen tartjuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk,
apróra vágjuk. A paprikát és a cukkinit megmossuk, tisztítjuk, kb. 2 cm-es
kockákra vágjuk. A rukkolát
megtisztítjuk, mossuk. A parmezánt lereszeljük.
2.
Az
olaj felét felforrósítjuk. Rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre
dinszteljük. Hozzáadjuk a búzát, további 1-2 percig dinszteljük, felöntjük a
levessel, és közepes hőmérsékleten közbe-közbe megkeverve kb. 10-15 percig
főzzük.
3.
A
maradék olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a paprikát, közepes
hőmérsékleten kb. 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit és további 4 percig
pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
4.
A
paprikás-cukkinit és a parmezán felét a rizottóhoz keverjük, majd hozzákeverjük
a rukkolát is. Ha szükséges sóval, borssal ízesítjük. A maradék parmezánnal
megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen