Montag, 27. November 2017

Schweinerouladen nach italienischer Art / Olasz sertéstekercs


Die Soße kann man auch mit etwas Chiliflocken würzen.





Zutaten für 2 Personen:

·       3 dünne Schweineschnitzel (je 80 g)

·       3 El Pesto

·       3 Scheiben Parmaschinken

·       2 getrocknete Tomaten

·       6 Stk. Oliven

·       1 El Olivenöl

·       1 Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       50 g Bauchspeck

·       200 g Tomaten, stückige

·       1 El Tomatenmark

·        100 ml Fleischbrühe

·       50 ml Rotwein, trocken

·       Salz

·       Pfeffer

·       Zucker

·       Italienische Gewürzmischung  





1.    Das Fleisch waschen, trockentupfen. Die getrockneten Tomaten in dünne Streifen schneiden, die Oliven in dünne Ringe schneiden. Zwiebel und Knoblauch schälen, klein schneiden. Den Bauchspeck in dünne Streifen schneiden.

2.    Das Fleisch auf der Arbeitsplatte ausbreiten, mit Salz und Pfeffer würzen und mit dem Pesto dünn bestreichen. Auf jedes Stück Fleisch eine Scheibe Schinken legen, dann die getrockneten Tomaten und die Oliven darauf verteilen, aufrollen und mit Küchengarn binden.

3.    Die Rouladen in dem heißen Öl scharf anbraten, rausnehmen. Die Zwiebeln und den Bauchspeck in dem Bratfett anbraten, den Knoblauch und das Tomatenmark dazugeben und ungefähr 1-2 Minuten braten, dann mit dem Rotwein ablöschen.

4.    Die Brühe und die stückigen Tomaten dazugeben. Mit Salz, Pfeffer, Zucker und der italienischen Gewürzmischung abschmecken. Die vorgebratenen Rouladen darauf legen. Zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 45 Minuten köcheln lassen, dann ohne Deckel weitere 15 Minuten kochen.





A mártást ízesíthetjük chili paprikával is.



Hozzávalók 2 személyre:

·       200 g sertéshús (3 szelet)

·       3 ek pesto

·       3 szelet párma sonka

·       2 szárított paradicsom

·       6 db. olajbogyó

·       1 ek olívaolaj

·       1 vöröshagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       50 g kolozsvári szalonna

·       200 g paradicsomkonzerv

·       1 ek sűrített paradicsom

·        100 ml húsleves

·       50 ml vörösbor

·      

·       Bors

·       Cukor

·       Olasz fűszerkeverék





1.    A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A paradicsomot vékony csíkokra, az olajbogyót vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

2.    A hús szeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, a pestoval vékonyan megkenjük. Mindenikre majd egy-egy sonkaszeletet helyezzünk, majd elosszuk rá a paradicsomot és az olívabogyót. A szeleteket a keskenyebb oldalról feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.

3.    A tekercseket a forró olajban, körbe barnára sütjük, majd kivesszük. A pecsenyezsírhoz adjuk a hagymát és a szalonnát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig pirítjuk, majd a vörösborral felöntjük. Hozzáadjuk a levest és a darabos paradicsomot. Sóval, borssal, cukorral és fűszerkeverékkel fűszerezzük.

4.    Az elősütött tekercseket a mártásba helyezzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 60 perc alatt puhára főzzük.  Az utolsó 15 percre vegyük le a fedőt és úgy főzzük tovább.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen