Die Soße kann man
auch mit etwas Chiliflocken würzen.
Zutaten für 2 Personen:
· 3
dünne Schweineschnitzel (je 80 g)
· 3
El Pesto
· 3
Scheiben Parmaschinken
· 2
getrocknete Tomaten
· 6
Stk. Oliven
· 1
El Olivenöl
· 1
Zwiebel
· 1
Knoblauchzehe
· 50
g Bauchspeck
· 200
g Tomaten, stückige
· 1
El Tomatenmark
· 100 ml Fleischbrühe
· 50
ml Rotwein, trocken
· Salz
· Pfeffer
· Zucker
· Italienische
Gewürzmischung
1.
Das Fleisch waschen, trockentupfen. Die getrockneten
Tomaten in dünne Streifen schneiden, die Oliven in dünne Ringe schneiden.
Zwiebel und Knoblauch schälen, klein schneiden. Den Bauchspeck in dünne
Streifen schneiden.
2.
Das Fleisch auf der Arbeitsplatte ausbreiten, mit Salz
und Pfeffer würzen und mit dem Pesto dünn bestreichen. Auf jedes Stück Fleisch
eine Scheibe Schinken legen, dann die getrockneten Tomaten und die Oliven
darauf verteilen, aufrollen und mit Küchengarn binden.
3.
Die Rouladen in dem heißen Öl scharf anbraten,
rausnehmen. Die Zwiebeln und den Bauchspeck in dem Bratfett anbraten, den
Knoblauch und das Tomatenmark dazugeben und ungefähr 1-2 Minuten braten, dann
mit dem Rotwein ablöschen.
4.
Die Brühe und die stückigen Tomaten dazugeben. Mit Salz,
Pfeffer, Zucker und der italienischen Gewürzmischung abschmecken. Die
vorgebratenen Rouladen darauf legen. Zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 45
Minuten köcheln lassen, dann ohne Deckel weitere 15 Minuten kochen.
A mártást ízesíthetjük chili paprikával
is.
Hozzávalók
2 személyre:
· 200
g sertéshús (3 szelet)
· 3
ek pesto
· 3
szelet párma sonka
· 2
szárított paradicsom
· 6
db. olajbogyó
· 1
ek olívaolaj
· 1
vöröshagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 50
g kolozsvári szalonna
· 200
g paradicsomkonzerv
· 1
ek sűrített paradicsom
· 100 ml húsleves
· 50
ml vörösbor
· Só
· Bors
· Cukor
· Olasz
fűszerkeverék
1.
A
húst megmossuk, szárazra itatjuk. A paradicsomot vékony csíkokra, az olajbogyót
vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát
vékony csíkokra vágjuk.
2.
A
hús szeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, a pestoval vékonyan
megkenjük. Mindenikre majd egy-egy sonkaszeletet helyezzünk, majd elosszuk rá a
paradicsomot és az olívabogyót. A szeleteket a keskenyebb oldalról feltekerjük,
és konyhacérnával megkötözzük.
3.
A
tekercseket a forró olajban, körbe barnára sütjük, majd kivesszük. A
pecsenyezsírhoz adjuk a hagymát és a szalonnát, üvegesre dinszteljük,
hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig
pirítjuk, majd a vörösborral felöntjük. Hozzáadjuk a levest és a darabos
paradicsomot. Sóval, borssal, cukorral és fűszerkeverékkel fűszerezzük.
4.
Az
elősütött tekercseket a mártásba helyezzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb.
60 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó
15 percre vegyük le a fedőt és úgy főzzük tovább.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen