Ohne Würstchen eine tolle Beilage. Mit Schnittlauchringen
bestreut servieren.
Zutaten für 1 Person:
· 250
g Blumenkohl
· 50
g Würstchen
· 1
Tl Butter
· 1
Tl Mehl
· 125
ml Milch
· 75
g Cheddar Käse
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
1.
Den Blumenkohl in Röschen teilen, waschen und im salzigen
Wasser 10 Minuten kochen, abgießen.
2.
Eine Auflaufform mit ein bisschen Butter ausstreichen.
Den Blumenkohl in die Auflaufform geben. Das Würstchen in Scheiben schneiden,
über den Blumenkohl verteilen.
3.
Die Butter in einem Topf zerlassen, Mehl dazugeben und
hell anschwitzen. Die Milch dazu gießen, aufkochen und 5 Minuten kochen lassen.
4.
Den Käse reiben. 50 g Käse zu der Soße rühren und
schmelzen lassen. Die Soße mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss würzen. Über den
Blumenkohl gießen, mit dem übriggebliebenen Käse bestreuen.
5.
In einen auf 200 Grad (Ober-Unterhitze) vorgeheizten Ofen
schieben und 15 Minuten überbacken.
Volt a hűtőbe egy kis maradék karfiol, amely felhasználásra
várt. Virsli nélkül köretként is tálalhatjuk. Tálaljuk kevés metélőhagymával
megszórva.
Hozzávalók
1 személyre:
· 250
g karfiol
· 50
g virsli
· 1
tk vaj + kevés a forma kikenéséhez
· 1
tk liszt
· 125
ml tej
· 75
g cheddar sajt
· Só
· Bors
· Szerecsendió
1.
A
karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben kb. 10 percig főzzük,
leszűrjük.
2.
Egy
tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk, beletesszük a karfiolt. Rászórjuk a
gyűrűkre vágott virslit.
3.
A
vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk.
Felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük. A mártást sóval,
borssal, és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtból kb. 50 g-t,
és felolvasztjuk benne, majd a karfiolra öntjük. Megszórjuk a maradék sajttal.
4.
Betoljuk
a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen