Ein
sehr leckerer und sättigender Pfannkuchen, sie schmecken auch kalt. Mit
Zimt-Zucker bestreut servieren oder mit Vanillesauce übergießen.
Zutaten für 4 Personen:
· 250 g Mehl
· 100 ml
Milch
· 30 g Butter
· 2 Eier
· 20 g Hefe,
frisch
· 50 g Zucker
· 1 Pck.
Vanillezucker
· 1 Tl
Zitronensaft
· 2 Äpfel
· 3 El
Öl
2.
Das Mehl in eine Schüssel sieben, die
Hefe-Milch dazugießen. Die Eier, den Zucker und Vanillezucker dazugeben und zu
einem geschmeidigen Teig rühren.
3.
Äpfel schälen, grob raspeln, mit dem
Zitronensaft beträufeln und unter den Teig heben. Mit einem Küchentuch abdecken
und an einem warmen Ort 30 Minuten gehen lassen.
4.
Eine Pfanne erhitzen, mit ein wenig Öl
ausstreichen. Für jeden Pfannkuchen ungefähr 1 ½ El Teig in die Pfanne geben, 2
Minuten backen, dann wenden und weiteren 2 Minuten backen.
Egy
finom laktató palacsinta. Hidegen, melegen egyaránt finom. Tálalhatjuk
egyszerűen fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral, vagy vanília mártással.
Ebből az adagból nekem 12 darab pufók palacsinta lett.
Hozzávalók
4 személyre:
· 250 g
liszt
· 100 ml
tej
· 30 g
vaj
· 2
tojás
· 20 g
élesztő
· 50 g
cukor
· 1 cs
vaníliás cukor
· 1 tk
citromlé
· 2 alma
A sütéshez:
· 3 ek
olaj
1.
A tejet a vajjal egy edényben langyosra
melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és felolvasztjuk benne.
2.
A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az
élesztős-tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima
tésztává keverjük.
3.
Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a
palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk
állni.
4.
Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden
palacsintához tegyünk kb. 1½ ek tésztát a serpenyőbe és süssük oldalanként kb.
2-2 perc alatt aranysárgára.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen