Samstag, 25. November 2017

Gebratener Reis mit Ananas und Schinken / Ananászos sonkás rizs


Ein sehr leckeres Reisgericht. Wer es feuriger mag kann mit etwas Sambal Oelek oder klein geschnittener Chilischote abschmecken.




Zutaten für 2 Personen:

·       150 g Reis

·       1½ El Sojasoße

·       ½ El Sesamöl

·       1 cm Ingwer

·       1 El Olivenöl

·       1 Knoblauchzehe

·       ½ Zwiebel

·       1 Möhre

·       50 g grüne Erbsen, TK

·       50 g Mais, Konserve

·       125 g Ananas, Dose

·       100 g Kochschinken

·       2 Lauchzwiebeln

·       Pfeffer



1.    Den Reis mit leicht gesalzenen Wasser aufgießen, aufkochen, auf schwacher Hitze zugedeckt in ungefähr 20 Minuten gar kochen, in ein Sieb gießen und abtropfen lassen.

2.    Zwiebel, Knoblauch, Ingwer und Möhre putzen. Den Knoblauch und den Ingwer klein schneiden, die Möhre und die ½ Zwiebel in kleine Würfeln schneiden. Den Schinken würfeln.

3.    Olivenöl in einem Wok erhitzen, den Schinken 2-3 Minuten braten, dann rausnehmen. Die Zwiebel, Knoblauch, Ingwer und die Möhre in den Wok geben und 5 Minuten dünsten. Die Erbsen dazugeben und zugedeckt weitere 5 Minuten dünsten, bis die Möhren und die Erbsen gar sind.

4.    Die Ananas würfeln, die Lauchzwiebeln in Ringe schneiden und mit dem Mais, dem Reis und dem vorgebraten Schinken in den Wok geben. Mit der Sojasoße und Sesamöl beträufeln und unter ständigen Rühren auf hoher Hitze ungefähr 2 Minuten braten. Mit frisch gemahlenen Pfeffer abschmecken.





Egy finom rizses étel. Sonka helyett elkészíthetjük csirkemell is. Tüzesebbé tehetjük az ételünket apróra vágott chili paprikával, vagy ízesíthetjük kevés sambal oelek-kel.



Hozzávalók 2 személyre:

·       150 g rizs

·       1½ ek szójaszósz

·       ½ ek szezámolaj

·       1 cm gyömbér

·       1 ek olívaolaj

·       1 gerezd fokhagyma

·       ½ vörös hagyma

·       1 sárgarépa

·       50 g zöldborsó, fagyasztott

·       50 g kukorica, konzerv

·       125 g ananászkonzerv

·       100 g főtt sonka

·       2 újhagyma

·       Bors



1.    A rizst enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.

2.    A hagymát, fokhagymát, gyömbért, sárgarépát meghámozzuk. A fokhagymát, gyömbért apróra, a sárgarépát és a hagymát kockákra vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.

3.    Az olívaolajat felforrósítjuk, rászórjuk a sonkát és kb. 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük.

4.    A visszamaradt zsiradékban kb. 5 percig dinszteljük a kétféle hagymát, gyömbért és a sárgarépát. Majd hozzáadjuk a zöldborsót, és lefedve további kb. 5 percig dinszteljük, míg a sárgarépa és a zöldborsó megfő.

5.    Majd hozzáadjuk a kockákra vágott ananászt, a gyűrűkre vágott újhagymát, a kukoricát, a rizset, és az előpirított sonkát. Meglocsoljuk a szójaszósszal, és a szezámolajjal.

6.    Folyamatosan kevergetve kb. 2 percig pirítjuk. Frissen őrölt borssal fűszerezzük.


1 Kommentar: