Dienstag, 31. Oktober 2017

Krautpfanne mit Hackfleisch / Káposztás darált húsos serpenyő


Ein pikantes Essen. Es wärmt richtig bei kühlen Wetter.




Zutaten für 2 Personen:

·       500 g Spitzkohl

·       1 Gemüsezwiebel

·       2 Knoblauchzehen

·       1 El Öl

·       200 g Hackfleisch

·       4 El Tomatenmark

·       2 El Ajvar

·       600 ml Gemüsebrühe  

·       2 Tl Paprikapulver, süß

·       Chiliflocken

·       Salz

·       Pfeffer



1.    Den Kohl putzen, grob schneiden. Zwiebel und Knoblauch fein würfeln.

2.    Das Öl in einer großen Pfanne erhitzen, Zwiebel dazugeben, glasig braten, Hackfleisch dazugeben und unter wenden scharf anbraten. Kohl dazugeben, gut umrühren und weitere 3-4 Minuten braten.

3.    Tomatenmark, Ajvar, Paprikapulver und Knoblauch dazugeben, umrühren und 1 Minute weiter braten.

4.    Mit der Brühe ablöschen, aufkochen. Mit Salz, Pfeffer und Chiliflocken würzen und zugedeckt, bei mittlerer Hitze ungefähr 40 Minuten köcheln lassen.







Finom káposztás étel, amelyet én kenyérrel és görög joghurttal tálaltam. De tálalhatjuk, rizzsel, vagy bulgurral is.



Hozzávalók 2 személyre:

·       500 g káposzta, hegyes fejű

·       1 vöröshagyma, nagy

·       2 gerezd fokhagyma

·       1 ek olaj

·       200 g darált hús

·       4 ek sűrített paradicsom

·       2 ek ajvár

·       600 ml zöldség leves

·       2 tk fűszerpaprika

·       Chili pehely

·      

·       Bors





1.    A káposztát megtisztítjuk, durva kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, majd külön-külön apró kockákra vágjuk.

2.    Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és magas hőmérsékleten további 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, elkeverjük, és további 3 percig pirítjuk.

3.    Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, ajvárt, fokhagymát, és a fűszerpaprikát, további 1 percig pirítjuk.

4.    Felöntjük a levessel, sóval, borssal és a chilivel ízesítjük, felfőzzük, lefedve közepes hőmérsékleten, kb. 30 percig főzzük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen