Mittwoch, 15. November 2017

Tomaten Couscous / Paradicsomos kuszkusz


Kalt und warm gleich gut. Die Tomatenmischung kann man noch mit etwas Chiliflocken würzen. Ein tolles fleischloses Hauptgericht, oder als Beilage zu Fleisch.




Zutaten für 2 Personen:

·       200 g Couscous

·       300 ml Gemüsebrühe

·       1 Zwiebel, rot

·       1 Knoblauchzehe

·       300 g Cocktail Tomaten

·       3 El Olivenöl

·       1 El Tomatenmark

·       100 g Feta

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 Prise Zucker

·       Kreuzkümmel

·       2 Minze Zweige



1.    Die Brühe aufkochen, das Couscous dazu rühren, von der Herdplatte runternehmen und zugedeckt 10 Minuten quellen lassen.

2.    Zwiebel schälen, halbieren, dann in dünne Scheiben schneiden. Die geschälte Knoblauchzehe auch in dünne Scheiben schneiden. Die Tomaten halbieren.

3.    In einer Pfanne das Öl erhitzen. Die Zwiebel und den Knoblauch in dem heißen Öl glasig dünsten, Tomatenmark dazugeben, 1-2 Minuten weiter dünsten, dann auch die Tomaten dazugeben. Mit Salz, Pfeffer, Zucker und Kreuzkümmel würzen und weitere 5 Minuten dünsten.

4.    Die Blätter der Minze abzupfen, klein schneiden. Den Feta zerbröseln.

5.    Das Couscous mit einer Gabel auflockern, zu der Tomatenmischung geben und gut vermischen. Mit dem Feta und der Minze bestreuen.



Hidegen, melegen egyaránt finom. A paradicsomos keveréket ízesíthetjük chilipehellyel is.  Tálalhatjuk köretként vagy önálló ételként.



Hozzávalók 2 személyre:

·       200 g kuszkusz

·       300 ml zöldségleves

·       1 lila hagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       300 g koktél paradicsom

·       3 ek olívaolaj

·       1 ek sűrített paradicsom

·       100 g feta

·      

·       Bors

·       1 csipet cukor

·       római kömény

·       2 szál menta





1.    A levest felfőzzük, hozzákeverjük a kuszkuszt, levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk kb. 10 percet állni.

2.    A hagymát meghámozzuk, ketté, majd vékony szeletekre vágjuk. A meghámozott fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat elfelezzük.

3.    Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Rászórjuk a kétféle hagymát, és közepes hőmérsékleten üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomokat. Sóval, borssal, cukorral és római köménnyel ízesítjük, kb. 5 percig dinszteljük.

4.    A menta leveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A fetát elmorzsoljuk.

5.    A kuszkuszt egy villával fellazítjuk, a paradicsomos keverékhez adjuk, elkeverjük. Megszórjuk a morzsolt fetával, és az apróra vágott mentával.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen