Kalt und warm gleich gut. Die Tomatenmischung kann man
noch mit etwas Chiliflocken würzen. Ein tolles fleischloses Hauptgericht, oder
als Beilage zu Fleisch.
Zutaten für 2 Personen:
· 200
g Couscous
· 300
ml Gemüsebrühe
· 1
Zwiebel, rot
· 1
Knoblauchzehe
· 300
g Cocktail Tomaten
· 3
El Olivenöl
· 1
El Tomatenmark
· 100
g Feta
· Salz
· Pfeffer
· 1
Prise Zucker
· Kreuzkümmel
· 2
Minze Zweige
1.
Die Brühe aufkochen, das Couscous dazu rühren, von der
Herdplatte runternehmen und zugedeckt 10 Minuten quellen lassen.
2.
Zwiebel schälen, halbieren, dann in dünne Scheiben
schneiden. Die geschälte Knoblauchzehe auch in dünne Scheiben schneiden. Die
Tomaten halbieren.
3.
In einer Pfanne das Öl erhitzen. Die Zwiebel und den
Knoblauch in dem heißen Öl glasig dünsten, Tomatenmark dazugeben, 1-2 Minuten
weiter dünsten, dann auch die Tomaten dazugeben. Mit Salz, Pfeffer, Zucker und
Kreuzkümmel würzen und weitere 5 Minuten dünsten.
4.
Die Blätter der Minze abzupfen, klein schneiden. Den Feta
zerbröseln.
5.
Das Couscous mit einer Gabel auflockern, zu der
Tomatenmischung geben und gut vermischen. Mit dem Feta und der Minze bestreuen.
Hidegen,
melegen egyaránt finom. A paradicsomos keveréket ízesíthetjük chilipehellyel
is. Tálalhatjuk köretként vagy önálló
ételként.
Hozzávalók
2 személyre:
· 200
g kuszkusz
· 300
ml zöldségleves
· 1
lila hagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 300
g koktél paradicsom
· 3
ek olívaolaj
· 1
ek sűrített paradicsom
· 100
g feta
· Só
· Bors
· 1
csipet cukor
· római
kömény
· 2
szál menta
1.
A
levest felfőzzük, hozzákeverjük a kuszkuszt, levesszük a tűzről, és lefedve
hagyjuk kb. 10 percet állni.
2.
A
hagymát meghámozzuk, ketté, majd vékony szeletekre vágjuk. A meghámozott
fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat elfelezzük.
3.
Egy
serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Rászórjuk a kétféle hagymát, és közepes
hőmérsékleten üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, további
1-2 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomokat. Sóval, borssal,
cukorral és római köménnyel ízesítjük, kb. 5 percig dinszteljük.
4.
A
menta leveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A fetát elmorzsoljuk.
5.
A
kuszkuszt egy villával fellazítjuk, a paradicsomos keverékhez adjuk,
elkeverjük. Megszórjuk a morzsolt fetával, és az apróra vágott mentával.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen