Sonntag, 12. November 2017

Quarktaler mit Haferflocken / Túróstallérok zabpehellyel


Einfaches Dessert. Mit Puderzucker bestäubt und Apfelmuss sehr lecker.




Zutaten für 3 Personen:

·       250 g Quark, 20%

·       2 Eier

·       1 El Vanilleextrakt

·       100 g Haferflocken

·       2 El Butter



1.    Den Quark mit den Eiern und dem Vanilleextrakt verrühren, dann die Haferflocken dazu rühren. Für 30 Minuten quellen lassen.

2.    In einer Pfanne die Butter erhitzen. Den Quarkteig umrühren und portionsweise mit einem Esslöffel in die Butter geben, ein bisschen flach drücken und pro Seite bei mittlerer Hitze ungefähr 3 Minuten backen bis sie schön goldbraun sind. 





Egy egyszerű desszert, de laktató leves után második fogásnak is megfelel. Én kevés porcukorral megszórva és almapürével tálaltam, de tálalhatjuk lekvárral is. A túrós keverékhez adhatunk ízlés szerint mazsolát is.



Hozzávalók 3 személyre:

·       250 g túró, krémes

·       2 tojás

·       1 ek vanília kivonat

·       100 g zabpehely

·       2 ek vaj



1.    A túrót elkeverjük a tojással és a vanília kivonattal, majd hozzádolgozzuk a zabpehelyt. Kb. 30 percig hagyjuk állni.

2.    Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a túrós keverékből evőkanállal 9 halmot rakunk a forró vajba, enyhén ellapítjuk, és oldalanként, közepes hőmérsékleten kb. 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen