In der Suppe kann man auch 100 g
Frischkäse schmelzen lassen, aber auch so es ist lecker und sättigend.
Zutaten für 4 Personen:
· 750
g Blumenkohl
· 650
ml Brühe
· 350
ml Milch
· 1
Zwiebel
· 2
El Butter
· 1
½ El Mehl
· 150
g Mais, Dose
· 100
g Erbsen, Tiefgefroren
· 200
g Würstchen
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
· 2
El Petersilie
1.
Den Blumenkohl putzen, in Röschen teilen, waschen. Die
Brühe mit der Milch aufkochen, den Blumenkohl dazu geben und zugedeckt 10-15
Minuten garen, dann abgießen, die Flüssigkeit auffangen.
2.
Die Zwiebel würfeln. Die Butter in einem Topf zerlassen,
die Zwiebelwürfel darin glasig anbraten. Das Mehl darüber stäuben und hell
anschwitzen. Mit der Kochflüssigkeit ablöschen, aufkochen und 5 Minuten köcheln
lassen.
3.
Die Würstchen in Scheiben schneiden. Blumenkohl, Erbsen,
den abgetropften Mais und die Würstchen in die Suppe geben und 5 Minuten
erhitzen. Die Suppe mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss würzen und mit Petersilie
bestreuen und servieren.
Egy finom, laktató leves,
amelyben felolvaszthatunk 100 g tömlős sajtot vagy krémsajtot is.
Hozzávalók 4 személyre:
· 750
g karfiol
· 650
ml alaplé
· 350
ml tej
· 1
vöröshagyma
· 2
ek vaj
· 1
½ ek liszt
· 150
g csemegekukorica
· 100
g zöldborsó, fagyasztott
· 200
g virsli
· só
· bors
· szerecsendió
· 2
ek petrezselyemzöld
1.
A
karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A levest a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a
karfiolt, kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, a levet egy edényben felfogjuk.
2.
A
hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A vajat egy edényben felforrósítjuk,
rászórjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel és világosra
pirítjuk. Felöntjük a lével, amiben a karfiol főtt, felfőzzük, kb. 5 percig
főzzük.
3.
A
virslit vékony gyűrűkre vágjuk. A virslit, a zöldborsót, a karfiolt, és a
kukoricát a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük. Sóval, borssal és
szerecsendióval ízesítjük. Megszórjuk a
petrezselyemmel és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen