Freitag, 3. November 2017

Gewürzputenrollbraten / Fűszeres göngyölt pulykacomb


Ein schöner saftiger Sonntagsbraten zu Klößen !




Zutaten für 4 Personen:

·         1 Putenoberkeule  (1,2 kg)

·         50 g Butter

·         2 Knoblauchzehe

·         2 EL italienische Gewürzmischung

·         Salz

·         Pfeffer

·         1 EL Öl

·         1/1 Zwiebel

·         1 Möhre

·         250 ml Fleischsuppe, heiße 





1.    Das Fleisch waschen, mit Küchenpapier trocknen, ausbeinen. Mit Salz, Pfeffer würzen. Möhre und Zwiebel putzen, waschen, grob hacken.

2.    Die Butter mit den durchgepressten Knoblauchzehen glatt rühren. Mit Salz und Pfeffer würzen. Die Würzbutter auf die Keule streichen, mit der Gewürzmischung bestreuen, aufrollen, und mit Küchengarn binden.

3.    Das Öl in eine offenfeste Pfanne aufheizen, den Rollbraten mit den Möhren und Zwiebeln goldgelb braten. Ein bisschen Suppe dazugeben, in den 180 Grad vorgeheiztem Offen schieben, und ungefähr 90 Minuten braten. Zwischendurch den Braten mit Bratensaft übergießen, und falls nötig ist ein bisschen Suppe noch dazu geben.

4.    Nach 90 Minuten das Fleisch in Alufolie einwickeln, den Ofen ausschalten, und das Fleisch in ausgeschalteten Ofen 10 Minuten ruhen lassen. 

5.    Die übriggebliebene Suppe zu dem Bratensaft gießen, aufkochen, in einen kleinen Topf sieben, und ungefähr 5 Minuten kochen, bis ein bisschen eingedickt ist. Mit Salz und Pfeffer würzen.

6.    Das Fleisch in Scheiben schneiden und mit der Soße übergießen servieren.





Egy finom, szaftos sült a vasárnapi asztalra. Az olasz fűszerkeverék helyett használhatunk rozmaringot, kakukkfüvet, vagy bazsalikomot is. A szószt sűríthetjük kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel is. 
 Hozzávalók 4 személyre:
·         1 pulyka felsőcomb (1,2 kg)
·         50 g vaj
·         2 gerezd fokhagyma
·         só, 
·         bors
·         2 ek olasz fűszerkeverék
·         1 ek olaj
·         ½ hagyma durvára vágva
·         1 sárgarépa durvára vágva
·         250 ml forró húsleves

1.    A combot mossuk meg, majd szárazra töröljük és kicsontozzuk. Sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, durvára vágjuk.
2.    A vajat simára kavarjuk az áttört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. A fokhagymás vajat a húsra simítjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, feltekerjük, és konyhacérnával összekötözzük.
3.    A felforrósított olajban a combot, a hagymával és a sárgarépával együtt aranysárgára előpirítjuk, felöntjük egy kevés levessel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 90 percig sütjük.  Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal, és ha szükséges öntsünk hozzá még kevés levest.  A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, a combot csomagoljuk alufóliába, és hagyjuk a kikapcsolt sütőben kb. 10 percet pihenni.
4.    A maradék levest a sültszafthoz öntjük, felfőzzük, átszűrjük, egy kisebb edénybe tesszük, és kb. 5 percet főzzük, míg enyhén besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
5.    A húst szeletekre vágjuk és a mártással tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen