Eine schnelle und sehr leckere Vorspeise oder Beilage zu
einem schönen gegrillten Fleisch. Den Salat kann man mit gerösteten
Pinienkernen bestreuen.
Zutaten für 2 Personen:
·
250 g Cocktail Tomaten
·
50 g Rukkola
·
100 g Feta
·
2 El Aceto Balsamico
·
2 El Olivenöl
·
1 El italienische Gewürzmischung
·
1 Prise Zucker
·
Salz
·
Pfeffer
1.
Die Tomaten halbieren. Den Feta in
kleine Würfel schneiden. Die Rukkola waschen, trocken schleudern, grob
schneiden. Alles in ein Schüssel geben.
2.
Den Essig in ein Glas mit Schraubdeckel
gießen, das Öl, Salz Pfeffer, Zucker, Gewürzmischung dazugeben, Deckel zumachen
und gut schütteln.
3.
Das Dressing über der Salat gießen,
locker vermischen.
Gyors és finom előétel vagy sült, grillezett húsok mellé
köret. A salátát megszórhatjuk 1-2 ek
pirított fenyőmaggal is.
Hozzávalók
2 személyre:
·
250 g koktélparadicsom
·
50 g rukkola
·
100 g feta
·
2 ek balzsamecet
·
2 ek olívaolaj
·
1 ek olasz fűszerkeverék
·
1 csipet cukor
·
só, bors
1.
A paradicsomokat
kettévágjuk. A fetát kb. 1 cm négyzetekre vágjuk. A rukkolát megmossuk, majd
salátacentrifugába tesszük és megpörgetjük, durvára vágjuk.
2.
Az ecetet egy kis befőttes
üvegbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, fűszerkeveréket, sót, borsot, és a cukrot.
Fedelét rácsavarjuk, és jól összerázzuk.
3.
A dresszinget a salátára
locsoljuk, és lazán összekeverjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen