Freitag, 8. Dezember 2017

Schweinenackensteak mit Minze-Tomaten / Hagymás sertésnyak mentás paradicsommal


Leckeres Fleischgericht. Mit Bratkartoffeln oder einfach nur mit geröstetem Brot servieren.




Zutaten für 4 Personen:

·       400 g Kirschtomaten

·       1 Knoblauchzehe

·       5 Minze Zweige

·       4 Schweinenackensteak  (700 g)

·       2 El Mehl

·       1 Tl Paprikapulver, süß

·       1 Tl Kreuzkümmel

·       Salz

·       Pfeffer

·       4 Zwiebeln

·       2 El Öl

·       2 El Butter



1.    Die Tomaten waschen. Den Knoblauch schälen, klein würfeln. Die Minze waschen, trocken schütteln, die Blätter abzupfen, klein schneiden. Fleisch waschen, trockentupfen.

2.    Das Mehl mit dem Paprikapulver und Kreuzkümmel vermischen, mit Salz und Pfeffer würzen. Die Zwiebeln schälen, in dünne Ringe schneiden und in der Mehlmischung wenden.

3.    Das Öl in einer Grillpfanne erhitzen, das Fleisch 2-3 Minuten pro Seite braten. Mit Salz und Pfeffer würzen und in Alufolie wickeln.

4.    Die Butter in die Pfanne geben, erhitzen und die Zwiebelringe darin schön goldbraun braten. Rausnehmen.

5.    Die Tomaten und den Knoblauch in die Pfanne geben und ungefähr 2-3 Minuten braten. Die Minze unterrühren, mit Salz und Pfeffer abschmecken.

6.    Das Fleisch mit den Zwiebeln und den Tomaten anrichten und servieren. 





Finom húsétel. Tálalhatjuk sültburgonyával, vagy csak egyszerűen pirított kenyérrel.



Hozzávalók 4 személyre:

·       400 g koktélparadicsom

·       1 gerezd fokhagyma

·       5 szál menta

·       4 sertésnyak szelet (700 g)

·       2 ek liszt

·       1 tk fűszerpaprika

·       1 tk római kömény

·      

·       Bors

·       4 vöröshagyma

·       2 ek olaj

·       2 ek vaj



1.    A paradicsomot megmossuk. Fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. a mentát megmossuk, jól lerázzuk, a leveleket letépkedjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk.

2.    A lisztet elkeverjük a paprikával, római köménnyel. Sóval, borssal ízesítjük. A hagymát meghámozzuk, vékony gyűrűkre vágjuk, a lisztes keverékben megforgatjuk.

3.    Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A húst oldalanként 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, alufóliába csomagoljuk.

4.    A vajat a visszamaradt pecsenyezsírban felforrósítjuk. A hagymát aranybarnára sütjük. Kivesszük.

5.    A paradicsomot és a fokhagymát a visszamaradt zsiradékban 2-3 percig sütjük. Hozzákeverjük a mentát. Sóval, borssal fűszerezzük.

6.    A húst a hagymával és a paradicsommal tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen