Donnerstag, 28. Dezember 2017

Spitzkohlsalat mit Tahini-Dressing / Tahini öntetes káposztasaláta


Dieses Tahini Dressing veredelt auch den einfachsten Kohlsalat.






Zutaten für 3 Personen:

·       350 g Spitzkohl

·       200 g Möhren

·       4 ek Petersilie

·       200 g griechischen Jogurt

·       3 El Tahini

·       2 El Zitronensaft

·       1 Knoblauchzehe

·       Salz

·       Pfeffer



1.    Den Spitzkohl fein hobeln. Die Möhren grob reiben. Alles in eine Schüssel geben. Die Petersilie drüberstreuen.

2.    Den Jogurt mit der Tahini, dem Zitronensaft und der durchgepressten Knoblauchzehe verrühren. Mit Salz und Pfeffer würzen, über der Salat gießen und gut vermischen.

3.    Den Salat für 1 Stunde im Kühlschrank durchziehen lassen. Falls nötig den Salat nachwürzen.



Egy egyszerű saláta, amelyet a tahini-s dresszing különlegessé tesz. 



Hozzávalók 3 személyre:

·       350 g fehér káposzta

·       200 g sárgarépa

·       4 ek petrezselyem

·       200 g görög joghurt

·       3 ek tahini

·       2 ek citromlé

·       1 gerezd fokhagyma

·      

·       Bors



1.    A káposztát vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát durvára reszeljük. Az egészet egy edénybe tesszük, megszórjuk a petrezselyemmel.

2.    A joghurtot elkavarjuk tahinivel, az áttört fokhagymával, és a citromlével. Sóval, borssal, ízesítjük, majd a káposztához kavarjuk.

3.    A salátát kb. 1 órát hűtőbe pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.  Ha szükséges utána ízesítünk.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen