Dieses Tahini
Dressing veredelt auch den einfachsten Kohlsalat.
Zutaten für 3 Personen:
· 350 g Spitzkohl
· 200 g Möhren
· 4 ek Petersilie
· 200 g griechischen
Jogurt
· 3 El Tahini
· 2 El
Zitronensaft
· 1 Knoblauchzehe
· Salz
· Pfeffer
1.
Den Spitzkohl fein hobeln. Die Möhren grob reiben. Alles
in eine Schüssel geben. Die Petersilie drüberstreuen.
2.
Den Jogurt mit der Tahini, dem Zitronensaft und der
durchgepressten Knoblauchzehe verrühren. Mit Salz und Pfeffer würzen, über der
Salat gießen und gut vermischen.
3.
Den Salat für 1 Stunde im Kühlschrank durchziehen lassen.
Falls nötig den Salat nachwürzen.
Egy egyszerű saláta, amelyet a tahini-s
dresszing különlegessé tesz.
Hozzávalók
3 személyre:
· 350 g
fehér káposzta
· 200 g
sárgarépa
· 4 ek
petrezselyem
· 200 g görög
joghurt
· 3 ek
tahini
· 2 ek
citromlé
· 1
gerezd fokhagyma
· Só
· Bors
1.
A
káposztát vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát durvára reszeljük. Az egészet
egy edénybe tesszük, megszórjuk a petrezselyemmel.
2.
A
joghurtot elkavarjuk tahinivel, az áttört fokhagymával, és a citromlével.
Sóval, borssal, ízesítjük, majd a káposztához kavarjuk.
3.
A
salátát kb. 1 órát hűtőbe pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges utána ízesítünk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen