Ein Plätzchen welches jedes Jahr in der Adventszeit gebacken
wird. Wir lieben es.
Zutaten 12 Personen:
· 50 g Zitronat
· 50 g Korinthen
· 50 g Mandeln,
gemahlen
· 250 g Mehl
· 1 Tl Backpulver
· 75 g Zucker
· 1 Pck.
Vanille Zucker
· 1 Tl Dr.
Oetker Rum Aroma
· 1 Ei
·
150 g weiche Butter
·
1 Prise Salz
1.
Zitronat und Korinthen fein hacken, dann mit
den Mandeln vermischen.
2.
Die übrige Zutaten dazugeben und zu einen
glatten Teig verarbeiten.
3.
Den Teig auf der leicht bemehlten Arbeitsfläche
zu bleistiftsdicken Rollen formen und in 3 cm lange Stücke schneiden.
4.
Jeweils 2 Stücke nebeneinander legen und ein
drittes Stück in der Mitte darauf legen und zu einer Stollenform leicht
andrücken.
5.
Die Mini-Stollen auf ein mit Backpapier
ausgelegtes Backblech legen und im vorgeheizten Backofen (180 Grad
Ober-Unterhitze) ca. 12 Minuten backen.
6.
Die ausgekühlten Plätzchen mit Puderzucker
bestreuen.
Egy
könnyen elkészíthető, finom karácsonyi aprósütemény.
Hozzávalók
12 személyre:
· 50 g
kandírozott citromhéj
· 50 g
apró szemű mazsola
· 50 g
hántott, darált mandula
· 250 g
liszt
· 1 tk
sütőpor
· 75 g
cukor
· 1
csomag vaníliás cukor
· 1 tk
dr. Oetker Rum aroma (38 ml kiszerelés)
· 1
tojás
·
150 g puha margarin vagy vaj
·
csipet só
·
2-3 ek porcukor
1.
A citromhéjat nagyon apróra vágjuk. Majd egy
edényben összevegyítjük a mazsolával és a mandulával.
2.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd
együtt a többi hozzávalóval hozzáadjuk a mazsola- citromhéj-mandula keverékhez.
Az egészből sima tésztát gyúrunk.
3.
A tésztából egy lisztezett munkalapon ceruza vastagságú
hosszú rudakat sodrunk és kb. 4 cm hosszúságúra vágjuk.
4.
Most 2-2-ket darabot egymásmellé teszünk, egy
harmadik darabot a közepére ráteszünk, és enyhén stollen formára nyomkodjuk.
5.
A
mini-stolleneket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
6.
180 fokra előmelegített sütőbe kb. 12 percig
sütjük, majd kivesszük, hűlni hagyjuk. A kihűlt stolleneket megszórjuk
porcukorral.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen