Mittwoch, 13. Dezember 2017

Mini-Stollen / Mini-Stollen


Ein Plätzchen welches jedes Jahr in der Adventszeit gebacken wird. Wir lieben es.




Zutaten 12 Personen:

·       50 g Zitronat

·       50 g Korinthen

·       50 g Mandeln, gemahlen

·       250 g Mehl

·       1 Tl Backpulver

·       75 g Zucker

·       1 Pck. Vanille Zucker

·       1 Tl Dr. Oetker Rum Aroma

·       1 Ei

·      150 g weiche Butter

·      1 Prise Salz



1.    Zitronat und Korinthen fein hacken, dann mit den Mandeln vermischen.

2.    Die übrige Zutaten dazugeben und zu einen glatten Teig verarbeiten.

3.    Den Teig auf der leicht bemehlten Arbeitsfläche zu bleistiftsdicken Rollen formen und in 3 cm lange Stücke schneiden.

4.    Jeweils 2 Stücke nebeneinander legen und ein drittes Stück in der Mitte darauf legen und zu einer Stollenform leicht andrücken.

5.    Die Mini-Stollen auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen und im vorgeheizten Backofen (180 Grad Ober-Unterhitze) ca. 12 Minuten backen.

6.    Die ausgekühlten Plätzchen mit Puderzucker bestreuen.




Egy könnyen elkészíthető, finom karácsonyi aprósütemény.



Hozzávalók 12 személyre:

·       50 g kandírozott citromhéj

·       50 g apró szemű mazsola

·       50 g hántott, darált mandula

·       250 g liszt

·       1 tk sütőpor

·       75 g cukor

·       1 csomag vaníliás cukor

·       1 tk dr. Oetker Rum aroma (38 ml kiszerelés)

·       1 tojás

·      150 g puha margarin vagy vaj

·      csipet só

·      2-3 ek porcukor



1.    A citromhéjat nagyon apróra vágjuk. Majd egy edényben összevegyítjük a mazsolával és a mandulával.

2.    A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd együtt a többi hozzávalóval hozzáadjuk a mazsola- citromhéj-mandula keverékhez. Az egészből sima tésztát gyúrunk.

3.    A tésztából egy lisztezett munkalapon ceruza vastagságú hosszú rudakat sodrunk és kb. 4 cm hosszúságúra vágjuk.

4.    Most 2-2-ket darabot egymásmellé teszünk, egy harmadik darabot a közepére ráteszünk, és enyhén stollen formára nyomkodjuk.

5.     A mini-stolleneket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

6.    180 fokra előmelegített sütőbe kb. 12 percig sütjük, majd kivesszük, hűlni hagyjuk. A kihűlt stolleneket megszórjuk porcukorral.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen