Donnerstag, 21. Dezember 2017

Mit Käse und Oliven überbackenes Brot / Olivás sajtos meleg szendvics


Schnelles und einfaches Abendbrot, es eignet sich gut für Brotresteverwertung.






Zutaten für 2 Personen:

·       4 Scheiben Brot

·       16 Schwarze Oliven

·       16 Grüne Oliven

·       1 Lauchzwiebel

·       3 El Butter

·       150 g Käse

·       Salz

·       Pfeffer

·       Chiliflocken



1.    Die Oliven grob schneiden. Lauch putzen, waschen, in Ringe schneiden. Käse reiben.

2.    Die Butter mit Oliven, Lauch und Käse verrühren. Mit Salz, Pfeffer und Chiliflocken würzen.

3.    Die Brotscheiben mit der Oliven-Käsecreme bestreichen.

4.    In den Ofen (auf 180 Ober-Unterhitze vorgeheizt) schieben und 20-25 Minuten backen, bis der Käse schmilzt und anfängt zu bräunen.



Finom és gyors vacsora. Tökéletes recept a maradék kenyér felhasználására.



Hozzávalók 2 személyre:

·       4 szelet kenyér

·       16 fekete olajbogyó

·       16 zöld olajbogyó

·       1 újhagyma zöldje

·       3 ek vaj

·       150 g sajt

·      

·       Bors

·       Chilipehely



1.    Az olajbogyókat durvára vágjuk. a hagymát vékony gyűrűkre vágjuk. A sajtot durvára reszeljük.

2.    A vajat elkavarjuk az olajbogyóval, hagymával és a sajttal. Sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük.

3.    A kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 percig sütjük, míg a sajt megolvad, és kezd barnulni.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen