Mittwoch, 27. Dezember 2017

Buttermöhren / Vajban párolt sárgarépa


Leckere Gemüsebeilage.






Zutaten für 2 Personen:

·       500 g Möhren

·       1 El Butter

·       ½ El Honig

·       1 El Zitronensaft

·       Petersilie



1.    Die Möhren schälen, waschen, in ungefähr 1 cm dicke Scheiben schneiden.

2.    Die Butter in einer Pfanne zerlassen, Möhren und Honig zugeben. Zugedeckt auf niedriger Temperatur ungefähr 30-40 Minuten garen.

3.    Mit Petersilie bestreuen und mit Pfeffer und Zitronensaft abschmecken.



Finom zöldségköret. A vajban párolt sárgarépát ízesíthetjük kevés citromlével is.



Hozzávalók 2 személyre:

·       500 g sárgarépa

·       1 ek vak

·       1 ek méz

·       Petrezselyem

·       Bors



1.    A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk.

2.    Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát és a mézet. Lefedve alacsony hőmérsékleten, kb. 25-30 perc alatt készre pároljuk.

3.    Megszórjuk a petrezselyemmel és kevés frissen őrölt borssal fűszerezzük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen