Leckere
Gemüsebeilage.
Zutaten für 2 Personen:
· 500
g Möhren
· 1
El Butter
· ½
El Honig
· 1
El Zitronensaft
·
Petersilie
1.
Die Möhren schälen, waschen, in ungefähr 1 cm dicke
Scheiben schneiden.
2.
Die Butter in einer Pfanne zerlassen, Möhren und Honig
zugeben. Zugedeckt auf niedriger Temperatur ungefähr 30-40 Minuten garen.
3.
Mit Petersilie bestreuen und mit Pfeffer und Zitronensaft
abschmecken.
Finom zöldségköret. A vajban párolt
sárgarépát ízesíthetjük kevés citromlével is.
Hozzávalók
2 személyre:
· 500
g sárgarépa
· 1
ek vak
· 1
ek méz
· Petrezselyem
· Bors
1.
A
sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
2.
Egy
serpenyőben a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát és a mézet. Lefedve
alacsony hőmérsékleten, kb. 25-30 perc alatt készre pároljuk.
3.
Megszórjuk
a petrezselyemmel és kevés frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen