Donnerstag, 14. Dezember 2017

Blumenkohlsalat mit Joghurtdressing / Joghurtos karfiolsaláta


Eine leckere Beilage zu gegrilltem Fleisch.





Zutaten für 6 Personen:

·       500 g Blumenkohl

·       250 Kochschinken

·       6 gekochte Eier

·       ½ Bund Schnittlauch

·       100 g Saure Sahne

·       250 g Jogurt

·       Salz

·       Pfeffer

·       Paprikapulver, süß



1.    Den Blumenkohl in Röschen teilen, waschen, in kochendes Salzwasser geben und 10-15 Minuten kochen. Abgießen, abkühlen lassen, dann klein schneiden.

2.    Den Schinken in kleine Würfel schneiden. Die Eier schälen, 4 Eier in kleine Würfel schneiden, zwei halbieren, die Eigelbe zur Seite legen, die Weiße in Würfel schneiden. Den Schnittlauch in Ringe schneiden. Alles zu dem Blumenkohl geben.

3.    Die Saure Sahne mit dem Jogurt glatt rühren, die zwei Eigelbe durch ein Sieb streichen und dazugeben. Mit Salz und Pfeffer würzen.

4.    Die Soße über den Salat gießen, gut verrühren. Mit Salz und Pfeffer würzen, für 30 Minuten in Kühlschrank durchziehen lassen, dann mit dem Paprikapulver bestreuen und servieren.





Önmagában vagy sült húsok mellé köretként. A mártást ízlés szerint ízesíthetjük kevés áttört fokhagymával és fűszerpaprikával is.



Hozzávalók 6 személyre:

·       500 g karfiol

·       250 főtt sonka

·       6 tojás, főtt

·       ½ csokor metélőhagyma

·       100 g tejföl

·       250 g joghurt

·      

·       Bors

·       Fűszerpaprika



1.    A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróbbra vágjuk.

2.    A sonkát kockákra vágjuk. A tojást meghámozzuk, 4 tojást apró kockákra vágunk, kettőnek a sárgáját félre tesszük, a fehérjét kockákra vágjuk. A metélőhagymát vékony gyűrűkre vágjuk. Az egészet a karfiolhoz adjuk.

3.    A mártáshoz a tejfölt a joghurttal simára keverjük, a félre tett tojássárgákat sűrű szűrűn átpasszírozzuk, és a joghurtos-tejfölhöz kavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

4.    A mártáshoz a salátára öntjük, elkavarjuk, kb. 30 percet hagyjuk állni, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen