Eine leckere Beilage zu gegrilltem Fleisch.
Zutaten für 6 Personen:
· 500
g Blumenkohl
· 250
Kochschinken
· 6
gekochte Eier
· ½
Bund Schnittlauch
· 100
g Saure Sahne
· 250
g Jogurt
· Salz
· Pfeffer
· Paprikapulver,
süß
1.
Den Blumenkohl in Röschen teilen, waschen, in kochendes
Salzwasser geben und 10-15 Minuten kochen. Abgießen, abkühlen lassen, dann
klein schneiden.
2.
Den Schinken in kleine Würfel schneiden. Die Eier
schälen, 4 Eier in kleine Würfel schneiden, zwei halbieren, die Eigelbe zur
Seite legen, die Weiße in Würfel schneiden. Den Schnittlauch in Ringe
schneiden. Alles zu dem Blumenkohl geben.
3.
Die Saure Sahne mit dem Jogurt glatt rühren, die zwei
Eigelbe durch ein Sieb streichen und dazugeben. Mit Salz und Pfeffer würzen.
4.
Die Soße über den Salat gießen, gut verrühren. Mit Salz
und Pfeffer würzen, für 30 Minuten in Kühlschrank durchziehen lassen, dann mit
dem Paprikapulver bestreuen und servieren.
Önmagában vagy sült húsok mellé köretként. A mártást ízlés
szerint ízesíthetjük kevés áttört fokhagymával és fűszerpaprikával is.
Hozzávalók
6 személyre:
· 500
g karfiol
· 250
főtt sonka
· 6
tojás, főtt
· ½
csokor metélőhagyma
· 100
g tejföl
· 250
g joghurt
· Só
· Bors
· Fűszerpaprika
1.
A
karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15
perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróbbra
vágjuk.
2.
A
sonkát kockákra vágjuk. A tojást meghámozzuk, 4 tojást apró kockákra vágunk,
kettőnek a sárgáját félre tesszük, a fehérjét kockákra vágjuk. A metélőhagymát
vékony gyűrűkre vágjuk. Az egészet a karfiolhoz adjuk.
3.
A
mártáshoz a tejfölt a joghurttal simára keverjük, a félre tett tojássárgákat
sűrű szűrűn átpasszírozzuk, és a joghurtos-tejfölhöz kavarjuk. Sóval, borssal
ízesítjük.
4.
A
mártáshoz a salátára öntjük, elkavarjuk, kb. 30 percet hagyjuk állni, majd
megszórjuk a fűszerpaprikával és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen