Montag, 1. Oktober 2018

Kartoffelsuppe mit Porree / Póréhagymás burgonyaleves


Einfache und leckere Suppe.




Zutaten für 4 Personen:

·       500 g Kartoffeln

·       1 Stange Porree

·       150 g Bacon

·       2 El Öl

·       800 ml Gemüsebrühe

·       150 g Creme Fraîche

·       Salz

·       Pfeffer

·       ½ Bund Petersilie  



1.    Die Kartoffeln schälen, waschen, würfeln. Den Porree putzen, waschen, in Ringe schneiden. Den Bacon in Streifen schneiden.

2.    Das Öl in einem Topf erhitzen, den Bacon darin knusprig anbraten. Den Porree und die Kartoffeln zufügen und 1-2 Minuten dünsten. Mit der Brühe ablöschen. Mit Salz und Pfeffer würzen. Aufkochen und zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 20 Minuten garkochen.

3.    Die Creme Fraîche unter die Suppe rühren. Mit Salz und Pfeffer nachwürzen und mit der kleingeschnittenen Petersilie bestreut servieren. 



Egy nagyon egyszerű és finom leves.



Hozzávalók 4 személyre:

·       500 g burgonya

·       1 szál póré

·       150 g bacon

·       2 ek olaj

·       800 ml zöldségleves

·       150 g creme fraiche

·      

·       Bors

·       ½ csokor petrezselyem



1.    A burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk.

2.    A bacont csíkokra vágjuk, majd az olajban ropogósra pirítjuk.  Hozzáadjuk a pórét, és a burgonyát, 1-2 percig dinszteljük, felöntjük a levessel. Sózzuk, borsozzuk, felfőzzük, majd lefedve közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt megfőzzük.

3.    A leveshez keverjük a creme fraiche-t. Sóval, borssal ízesítjük, és az apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen