Samstag, 13. Oktober 2018

Hähnchencurry mit Kichererbsen und Linsen


Leckeres, würziges Gericht. Dazu Reis oder Naan Brot reichen.


Zutaten für 2 Personen:
·       300 g Hähnchenbrustfilet  
·       1 rote Paprika
·       1 Zwiebel
·       250 g Kichererbsen aus der Dose
·       100 g rote Linsen
·       2 Knoblauchzehen
·       2 Tomaten
·       1 El Kokosöl
·       400 ml Kokosmilch
·       1 El rote Currypaste
·        1 Tl Garam Masala
·       ½ Tl Kurkuma
·       Salz
·       Korianderblätter

1.    Das Fleisch waschen, trocken tupfen, in mundgerechte Stücke schneiden. Die Paprika, putzen, waschen, würfeln. Die Zwiebel schälen, würfeln. Den Knoblauch schälen, klein hacken. Die Tomaten, waschen, würfeln. Die Kichererbsen mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen lassen.  Die Linsen mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen lassen.
2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, Zwiebel und Knoblauch darin glasig andünsten, dann die Paprika zugeben und kurz mitdünsten. Das Fleisch zufügen und 2-3 Minuten mitbraten.
3.    Currypaste, Garam Masala, Kurkuma und Tomaten zugeben, gut verrühren und weitere 2 Minuten dünsten. In eine Auflaufform mit Deckel geben. Kichererbsen, Linsen, und Kokosmilch dazugeben, gut verrühren, mit Salz abschmecken.
4.    Zugedeckt im heißen Ofen bei 160 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 2 Stunden garen. Rausnehmen, falls nötig mit etwas Currypaste und Salz nachwürzen. Mit Korianderblättern bestreut servieren.

Finom fűszeres étel. Tálaljuk párolt rizzsel vagy friss naan kenyérrel.

Hozzávalók 2 személyre:
·       300 g csirkemell filé
·       1 piros paprika
·       1 vöröshagyma
·       250 g csicseriborsó, konzervből
·       100 g vörös lencse
·       2 gerezd fokhagyma
·       2 paradicsom
·       1 ek kókusz olaj
·       400 ml kókusztej
·       1 ek piros curry paszta
·        1 tk garam masala
·       ½ tk kurkuma
·      

1.    A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, négybe majd kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A csicseriborsót szűrőbe öntjük, hidegvízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni. A lencsét hideg vizzel lemossuk, majd hagyjuk szűrődni. A paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk.
2.    Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát és 1-2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a húst és további 2-3 percig sütjük.
3.    Hozzákavarjuk a curry pasztát, a garam masalát, a kurkumát és a paradicsomot, jól elkeverjük, és kb. 2 percig dinszteljük. Egy fedeles tűzállótálba öntjük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a lencsét, és a kókusztejet. Jól elkavarjuk, sóval ízesítjük.
4.    Lefedve betoljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe és 2 órát főzzük. Kivesszük esetleg még curry pasztával és sóval utána ízesítünk. Friss korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen