Leckeres, würziges
Gericht. Dazu Reis oder Naan Brot reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 300
g Hähnchenbrustfilet
· 1
rote Paprika
· 1
Zwiebel
· 250
g Kichererbsen aus der Dose
· 100
g rote Linsen
· 2
Knoblauchzehen
· 2
Tomaten
· 1
El Kokosöl
· 400
ml Kokosmilch
· 1
El rote Currypaste
· 1 Tl Garam Masala
· ½
Tl Kurkuma
· Salz
· Korianderblätter
1.
Das Fleisch waschen, trocken tupfen, in mundgerechte
Stücke schneiden. Die Paprika, putzen, waschen, würfeln. Die Zwiebel schälen,
würfeln. Den Knoblauch schälen, klein hacken. Die Tomaten, waschen, würfeln.
Die Kichererbsen mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen lassen. Die Linsen mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen
lassen.
2.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, Zwiebel und Knoblauch
darin glasig andünsten, dann die Paprika zugeben und kurz mitdünsten. Das
Fleisch zufügen und 2-3 Minuten mitbraten.
3.
Currypaste, Garam Masala, Kurkuma und Tomaten zugeben,
gut verrühren und weitere 2 Minuten dünsten. In eine Auflaufform mit Deckel
geben. Kichererbsen, Linsen, und Kokosmilch dazugeben, gut verrühren, mit Salz
abschmecken.
4.
Zugedeckt im heißen Ofen bei 160 Grad Ober- und
Unterhitze ungefähr 2 Stunden garen. Rausnehmen, falls nötig mit etwas
Currypaste und Salz nachwürzen. Mit Korianderblättern bestreut servieren.
Finom fűszeres étel. Tálaljuk párolt rizzsel vagy friss naan
kenyérrel.
Hozzávalók 2 személyre:
· 300
g csirkemell filé
· 1
piros paprika
· 1
vöröshagyma
· 250
g csicseriborsó, konzervből
· 100
g vörös lencse
· 2
gerezd fokhagyma
· 2
paradicsom
· 1
ek kókusz olaj
· 400
ml kókusztej
· 1
ek piros curry paszta
· 1 tk garam masala
· ½
tk kurkuma
· Só
1.
A
húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. A paprikát
megmossuk, négybe majd kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A csicseriborsót szűrőbe öntjük,
hidegvízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni. A lencsét hideg vizzel lemossuk, majd
hagyjuk szűrődni. A paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk.
2.
Az
olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát és a fokhagymát,
üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát és 1-2 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a húst és további 2-3 percig sütjük.
3.
Hozzákavarjuk
a curry pasztát, a garam masalát, a kurkumát és a paradicsomot, jól elkeverjük,
és kb. 2 percig dinszteljük. Egy fedeles tűzállótálba öntjük. Hozzáadjuk a
csicseriborsót, a lencsét, és a kókusztejet. Jól elkavarjuk, sóval ízesítjük.
4.
Lefedve
betoljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe és 2 órát főzzük. Kivesszük esetleg
még curry pasztával és sóval utána ízesítünk. Friss korianderlevelekkel
megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen