Caesar Salad ist ein
international bekannter Salat der US-amerikanischen Küche, der dem
Italo-Amerikaner Cesare Cardini zugeschrieben wird. Die Hauptzutat ist
Römersalat, der mit einem speziellen Dressing sowie Croûtons und Parmesan
serviert wird.
Unter den Salat kann
man auch goldbraun gebratene Hähnchenbruststreifen mischen.
Zutaten für 4 Personen:
· 4
Romanasalatherzen
· 100
g Weißbrot
· 2
El Olivenöl
· Salz
· 80
g Parmesan
Für das Dressing:
· 1
Knoblauchzehe
· 3
Sardellenfilets
· 2
Eigelbe
· 1
Tl Senf
· 2
Tl Worcestersoße
· 1
El Zitronensaft
· 2
El Weißweinessig
· 5
El Brühe
· 20
g Parmesan, gerieben
· 8 El Öl
· Salz
· Pfeffer
· Zucker
1.
Die Sardellenfilets waschen, trocken tupfen, klein
schneiden, in ein Gefäß geben. Den Knoblauch schälen, durchpressen und zu den
Sardellenfilets geben.
2.
Die Eigelbe, den Senf, die Worcestersoße, den
Zitronensaft, den Essig, die Brühe und den Parmesan dazugeben und mit dem
Stabmixer pürieren, dann das Öl unterrühren. Mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken.
3.
Den Salat putzen, halbieren, den Strunk rausschneiden,
dann in mundgerechte Stücke schneiden. Waschen, trocken schleudern.
4.
Das Brot in 2 cm große Würfel schneiden, dann in einer
heißen Pfanne goldbraun braten, mit dem Öl beträufeln und gut vermischen. Mit
Salz würzen.
5.
Den Parmesan in dünne Späne hobeln.
6.
Den Salat mit dem Dressing beträufeln, auf Tellern
anrichten, mit den Parmesanspänen und den Croutons bestreuen.
Ha salátát gazdagíthatjuk aranybarnára sült csirkemell
csíkokkal is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 4
római saláta
· 100
g fehér kenyér
· 2
ek olívaolaj
· só
· 80
g parmezán
A dresszinghez:
· 1
gerezd fokhagyma
· 3
szardella filé
· 2
tojássárgája
· 1
tk mustár
· 2
tk Worcester szósz
· 1
ek citromlé
· 2
ek fehérborecet
· 5
ek leves
· 20
g parmezán, reszelt
· 8 ek olaj
· Só
· Bors
· Cukor
1.
A
salátafejeket hosszában ketté vágjuk, a torzsát kivágjuk, a külső leveleket
eltávolítjuk, majd a 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Megmossuk, salátacentrifugában
egyet pörgetünk rajta.
2.
A
kenyeret 2 cm-es darabokra vágjuk, majd egy forró serpenyőben aranybarnára
pirítjuk, hozzáadjuk az olajat és jól átforgatjuk, majd sóval ízesítjük.
3.
A
parmezánt vékony forgácsokra vágjuk.
4.
A
dresszinghez: A szardellafiléket megmossuk, szárazra itatjuk, apróra vágjuk,
egy magas falú edénybe tesszük. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, és a
szardellához adjuk.
5.
A
szardellához adjuk a tojások sárgáját, az ecetet, citromlevet, Worcester
mártást, mustárt, parmezánt, levest. Az egészet bot mixerrel pürésítjük, majd
hozzákeverjük az olajat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
6.
A
salátát meglocsoljuk a dresszinggel, tányérokra osszuk, megszórjuk a parmezán
forgácsokkal és a pirított kenyérkockákkal.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen