Die Häppchen schmecken
lauwarm am besten.
Zutaten für 4 Personen:
· 80
g schwarze Oliven, entsteint
· 150
g Feta
· 375
g Weizenmehl
· 1
Pck. Dr. Oetker Hefeteig Garant
· 1
Tl Salz
· 100
ml Milch
· 100
ml Öl
· 150
g saure Sahne
· 1
Ei
· 1
Tl italienische Kräuter
1.
Die Oliven
klein hacken. Den Feta klein würfeln.
2.
Das Mehl mit
dem Hefeteig Garant vermischen, in die Schüssel der Küchenmaschine sieben. Den
Rest der Zutaten außer die Oliven und den Feta zugeben und mit dem Knethacken
der Küchenmaschine zu einem glatten Teig kneten.
3.
Am Ende die
Oliven und den Feta unter den Teig arbeiten. Auf ein mit Backpapier ausgelegtes
Backblech mit Hilfe von 2 Löffeln aus dem Teig Häufchen setzen und etwas
plattdrücken.
4.
Ungefähr 15
Minuten gehen lassen, dann im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze
ungefähr 18-20 Minuten backen.
A falatkák langyosan a legfinomabbak.
Hozzávalók
4 személyre:
· 80
g fekete olívabogyó (kimagozva)
· 150
g feta
· 375
g búzaliszt
· 1
cs Dr. Oetker expressz élesztő
· 1
tk só
· 100
ml tej
· 100
ml étolaj
· 150
g tejföl
· 1
tojás
· 1
tk szárított olasz fűszerkeverék
1.
Az
olívabogyót kis darabokra vágjuk. A fetát kockákra vágjuk.
2.
A
lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Az olívabogyó
és a feta kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, konyhai robotgéppel
(dagasztó spirállal) sima tésztává dagasztjuk.
3.
Hozzáadjuk
az olívabogyót és a sajtot. A masszát két evőkanál segítségével, sütőpapírral bélelt
tepsibe halmozzuk, enyhén megnyomkodjuk és formázzuk.
4.
A
halmokat 15 percig pihentetjük. A tepsit 200 fokra előmelegített sütő középső részébe
toljuk, és 18-20 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen