Eine sehr leckere,
schnelle und sättigende Suppe.
Zutaten für 6 Personen:
· 2
El Olivenöl
· 600
g Hähnchenbrustfilet
· 3
Knoblauchzehen
· 1
Zwiebel
· 3
Möhren
· 75
g Knollensellerie
· 1,5
l Geflügelbrühe
· ½
Tl Thymian
· 2
Lorbeerblätter
· 140
g Reisnudeln (Kritharaki)
· 1
Rosmarinzweig
· Zitronensaft
von 1 Zitrone
· Salz
· Pfeffer
· 2
El Petersilie
1.
Das Fleisch waschen, trockentupfen, dann in mundgerechte
Stücke schneiden. Die Zwiebel und die Knoblauchzehen schälen und klein hacken.
Die Möhren und den Knollensellerie putzen, würfeln.
2.
Das Öl in einem Topf erhitzen, das Fleisch darin
portionsweise ungefähr 3 Minuten anbraten, rausnehmen. Die Zwiebel, den
Knoblauch, die Möhren und den Sellerie in dem übriggebliebenen Bratfett
ungefähr 4 Minuten dünsten, den Thymian zugeben und eine weitere Minute
dünsten.
3.
Mit der Brühe ablöschen, aufkochen. Die Lorbeerblätter,
den Rosmarinzweig, die Nudeln und das Fleisch zugeben. Bei schwacher Hitze
ungefähr 12-15 Minuten garkochen.
4.
Mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken. Mit der
Petersilie bestreuen und servieren.
Egy egyszerű, gyors és kiadós leves.
Hozzávalók
6 személyre:
· 2
ek olívaolaj
· 600
g csirkemell filé
· 3
gerezd fokhagyma
· 1
vöröshagyma
· 3
sárgarépa
· 75
g zeller
· 1,5
l szárnyas leves
· ½
tk kakukkfű
· 2
babérlevél
· 140
g rizsszem tészta
· 1
szál rozmaring
· 1
citrom leve
· Só
· Bors
· 2
ek petrezselyem
1.
A
húst megmossuk. Szárazra itatjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A kétféle
hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát, zellert meghámozzuk, apró
kockákra vágjuk.
2.
Az
olajat egy edényben felforrósítjuk, a húst adagonként kb. 3 perc alatt
megpirítjuk, kivesszük. Sóval, borssal fűszerezzük. A visszamaradt
pecsenyezsírban a kétféle hagymát, sárgarépát és zellert kb. 4 percig
dinszteljük, megszórjuk a kakukkfűvel, és további 1 percig pirítjuk.
3.
Felöntjük
a levessel, hozzáadjuk a babérlevelet, felfőzzük. Hozzáadjuk a rozmaringot, a
tésztát, és a húst. Lassú tűzőn kb. 12-15 perc alatt készre főzzük.
4.
A
levest citromlével, sóval, borssal ízesítjük. A petrezselyemmel megszórva
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen