Leckerer, saftiger
Kuchen. Vor dem Servieren den erkalteten Kuchen mit etwas Puderzucker
bestreuen. Dazu passt auch noch etwas Schlagsahne.
Zutaten für 8 Personen:
· 4
Eier
· 1
Prise Salz
· 150
g Zucker
· 150
g weiche Butter
· 250
g Ricotta
· Zitronensaft
und Abrieb von ½ Zitrone
· 200
g gemahlene Mandeln, enthäutet
· 25
g Mandelblättchen
1.
Den Backformrand einer Springbackform mit 20 cm
Durchmesser mit etwas Butter einfetten und das Backpapier zwischen Rand und
Boden einklemmen.
2.
Die Eigelbe mit dem Salz zu einem festen Schnee schlagen.
3.
Die Butter mit dem Zucker mit dem Handmixer weiß cremig
rühren, dann nacheinander die Eigelbe einzeln dazu rühren. Den Zitronensaft und
–Abrieb hinzurühren, den Ricotta und die Mandeln einrühren. Dann den Eischnee
unterheben.
4.
Die Masse in die vorbereitete Form streichen. Mit dem
Mandelblättchen bestreuen.
5.
Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
40-45 Minuten backen.
Finom szaftos sütemény. Tálalás előtt szórjuk meg a
süteményt porcukorral.
Hozzávalók
8 személyre:
· 4
tojás
· 1
csipet só
· 150
g cukor
· 150
g puha vaj
· 250
g ricotta
· ½
citrom héja és leve
· 200
g blansírozott darált mandula
· 25
g mandulapehely
1.
A
tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
2.
A
vajat a cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk
egyenként a tojássárgákat. A citromhéjat és levet a tojásos-vajaskrémhez
kavarjuk, majd hozzádolgozzuk a ricottát, és a mandulát. Legvégül óvatosan
hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
3.
Egy
20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát
pedig kevés vajjal kikenjük. A masszát az előkészített formába simítjuk.
Megszórjuk a mandulapehellyel.
4.
Betoljuk
a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen