Für die letzten 10-15
Minuten der Backzeit kann man die Lasagne mit Backpapier zudecken.
Zutaten für 4 Personen:
· 500
g Hähnchenbrustfilets
· 2
El Öl
· Salz
· Pfeffer
· 300
g Zucchini
· 35
g Butter
· 35
g Mehl
· 300
ml Milch
· 300
ml Gemüsebrühe
· abgeriebene
Schale von ½ Zitrone
· Saft
von ½ Zitrone
· 1
Ei
· 1
Prise Zucker
· 5
Stile Basilikum
· 9
Lasagneblätter
· 75
g Pecorino
1.
Das Fleisch waschen, trockentupfen, in dünne Schnitzel
schneiden, dann im Öl pro Seite 2 Minuten braten. Salzen, pfeffern und
rausnehmen.
2.
Die Zucchini putzen, waschen, längs in dünne Scheiben
schneiden und in dem Bratfett pro Seite 1 Minute braten. Salzen, pfeffern und
rausnehmen.
3.
Die Butter in einem Topf schmelzen lassen, das Mehl darin
hell anschwitzen, mit der Milch und der Brühe ablöschen. Aufkochen. Die
Zitronenschale zufügen und ungefähr 5 Minuten köcheln lassen. Das Ei mit 2 El
Soße verrühren, dann unter den Rest Soße rühren. Mit Salz, Pfeffer und
Zitronensaft abschmecken und die klein geschnittenen Basilikumblätter
unterrühren.
4.
Eine Auflaufform mit etwas Butter ausstreichen. Etwas von
der Soße auf dem Boden streichen, 3 Lasagne Blätter darauf legen, die Hälfte
von dem Fleisch und von der Zucchini darauf verteilen und mit 1/3 der Soße
begießen. 3 Lasagne Blätter darauf verteilen, leicht andrücken, den Rest
Fleisch und Zucchini darauf verteilen, mit 1/3 der Soße begießen. Mit dem Rest
Lasagne Blätter zudecken, den Rest Soße darauf gießen, mit dem frischgeriebenen
Pecorino bestreuen.
5.
Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
40 Minuten backen. Rausnehmen, 5 Minuten ruhen lassen, dann aufschneiden und
servieren.
A sütési idő utolsó 10-15 percre takarjuk
le sütőpapírral.
Hozzávalók
4 személyre:
· 500
g csirkemell filé
· 2
ek olaj
· Só,
bors
· 300
g cukkini
· 35
g vaj + kevés a forma kikenéséhez
· 35
g liszt
· 300
ml tej
· 300
ml zöldségleves
· ½
citrom
· 1
tojás
· 1
csipet cukor
· 5
szál bazsalikom
· 9
lasagna lap
· 75
g pecorino
1.
A
húst megmossuk, szárazra itatjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd az olajban
oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük, sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
2.
A
cukkinit megtisztítjuk, mossuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk. a cukkini
szeleteket a visszamaradt pecsenyezsírban oldalanként 1-1 percig sütjük, sóval,
borssal ízesítjük, kivesszük.
3.
A
vajat egy edényben felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kb. 1-2 percig pirítjuk,
felöntjük a tejjel és levessel, felfőzzük. Hozzáadjuk a citromhéjat, kb. 5
percig főzzük. A tojást elkeverjük kb. 2 ek mártással, majd a maradék mártáshoz
keverjük. Sóval, borssal, cukorral és a citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük az
apróra vágott bazsalikomleveleket.
4.
Egy
tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. Kevés szósz simítunk az aljára, ráhelyezünk
3 lasagne lapot, elosszuk rá a hús és a cukkini felét, meglocsoljuk szósszal.
Rárakunk ismét 3 lasagne lapot, lenyomkodjuk. Elosszuk rá a maradék húst és
cukkinit, meglocsoljuk szósszal és a maradék lasagne lapokkal befedjük.
Rálocsoljuk a maradék szószt és megszórjuk a sajttal.
5.
Betoljuk
a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb.
5 percet hagyjuk hűlni és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen