Mittwoch, 1. Mai 2019

Lasagne mit Hähnchenbrust und Zucchini / Csirkemelles cukkinis lasagne


Für die letzten 10-15 Minuten der Backzeit kann man die Lasagne mit Backpapier zudecken.

Zutaten für 4 Personen:
·       500 g Hähnchenbrustfilets
·       2 El Öl
·       Salz
·       Pfeffer
·       300 g Zucchini
·       35 g Butter
·       35 g Mehl
·       300 ml Milch
·       300 ml Gemüsebrühe
·       abgeriebene Schale von ½ Zitrone
·       Saft von ½ Zitrone
·       1 Ei
·       1 Prise Zucker
·       5 Stile Basilikum
·       9 Lasagneblätter
·       75 g Pecorino


1.    Das Fleisch waschen, trockentupfen, in dünne Schnitzel schneiden, dann im Öl pro Seite 2 Minuten braten. Salzen, pfeffern und rausnehmen.
2.    Die Zucchini putzen, waschen, längs in dünne Scheiben schneiden und in dem Bratfett pro Seite 1 Minute braten. Salzen, pfeffern und rausnehmen.
3.    Die Butter in einem Topf schmelzen lassen, das Mehl darin hell anschwitzen, mit der Milch und der Brühe ablöschen. Aufkochen. Die Zitronenschale zufügen und ungefähr 5 Minuten köcheln lassen. Das Ei mit 2 El Soße verrühren, dann unter den Rest Soße rühren. Mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken und die klein geschnittenen Basilikumblätter unterrühren.
4.    Eine Auflaufform mit etwas Butter ausstreichen. Etwas von der Soße auf dem Boden streichen, 3 Lasagne Blätter darauf legen, die Hälfte von dem Fleisch und von der Zucchini darauf verteilen und mit 1/3 der Soße begießen. 3 Lasagne Blätter darauf verteilen, leicht andrücken, den Rest Fleisch und Zucchini darauf verteilen, mit 1/3 der Soße begießen. Mit dem Rest Lasagne Blätter zudecken, den Rest Soße darauf gießen, mit dem frischgeriebenen Pecorino bestreuen.
5.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 40 Minuten backen. Rausnehmen, 5 Minuten ruhen lassen, dann aufschneiden und servieren.


A sütési idő utolsó 10-15 percre takarjuk le sütőpapírral.

Hozzávalók 4 személyre:
·       500 g csirkemell filé
·       2 ek olaj
·       Só, bors
·       300 g cukkini
·       35 g vaj + kevés a forma kikenéséhez
·       35 g liszt
·       300 ml tej
·       300 ml zöldségleves
·       ½ citrom
·       1 tojás
·       1 csipet cukor
·       5 szál bazsalikom
·       9 lasagna lap
·       75 g pecorino


1.    A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd az olajban oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük, sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
2.    A cukkinit megtisztítjuk, mossuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk. a cukkini szeleteket a visszamaradt pecsenyezsírban oldalanként 1-1 percig sütjük, sóval, borssal ízesítjük, kivesszük.
3.    A vajat egy edényben felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kb. 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a tejjel és levessel, felfőzzük. Hozzáadjuk a citromhéjat, kb. 5 percig főzzük. A tojást elkeverjük kb. 2 ek mártással, majd a maradék mártáshoz keverjük. Sóval, borssal, cukorral és a citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomleveleket. 
4.    Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. Kevés szósz simítunk az aljára, ráhelyezünk 3 lasagne lapot, elosszuk rá a hús és a cukkini felét, meglocsoljuk szósszal. Rárakunk ismét 3 lasagne lapot, lenyomkodjuk. Elosszuk rá a maradék húst és cukkinit, meglocsoljuk szósszal és a maradék lasagne lapokkal befedjük. Rálocsoljuk a maradék szószt és megszórjuk a sajttal.
5.    Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 5 percet hagyjuk hűlni és tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen