Leckeres
Eintopfgericht, das aus verschiedenen Fleisch- und Gemüsesorten besteht.
Zutaten für 4 Personen:
· 500 g Fleisch
(Rinderschulter, Schweinenacken)
· 2-3 Zwiebeln
· 500 g Kartoffeln
· 1 El
Schmalz
· 1 kleinere
Sellerieknolle
· 350 g Möhren
· 1-2 Stangen
Porree
· ½ l
Fleischbrühe
· Salz
· Pfeffer
· 1-2 El
Majoran
· 2 El
Petersilie
1.
Das Fleisch waschen, trockentupfen, in 2 cm
große Würfel schneiden. Die Zwiebeln schälen, grob würfeln.
2.
Das Schmalz in einer Pfanne erhitzen, das
Fleisch darin portionsweise scharf anbraten, die Zwiebeln zugeben und
mitbraten. Mit Salz, Pfeffer und Majoran würzen.
3.
Das Gemüse putzen, waschen. Die Kartoffeln
würfeln. Die Möhren in dünne Scheiben, den Porree in Ringe, den Sellerie in
Würfel schneiden. Das Gemüse vermischen.
4.
Das Fleisch und das Gemüse in einen Topf
schichten (mit dem Fleisch anfangen und mit Gemüse beenden). Mit der Brühe
aufgießen. Aufkochen lassen und zugedeckt bei schwacher Hitze ungefähr 120
Minuten köcheln lassen. Nicht rühren, sondern den Topf gelegentlich schütteln.
5.
Mit Petersilie bestreuen und servieren.
Hozzávalók
4 személyre:
· 500 g
sertés-, marhahús vegyesen (ürühúst is lehet hozzáadni)
· 2-3
fej vöröshagyma
· 500 g
burgonya
· 1 ek
zsír
· 1
kisebb zellergumó
· 350 g
sárgarépa
· 1-2 db
póréhagyma
· ½ l
húsleves
· só
· bors
· 1-2 ek
morzsolt majoránna
· 2 ek
vágott petrezselyemzöld
1.
A húst 2 cm-es kockára vágjuk. A hagymát
megtisztítjuk, durva kockákra vágjuk.
2.
Felhevített zsíron aranysárgára pirítjuk a hagymát
a hússal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával.
3.
A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A
sárgarépát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított porénak
a fehér részét karikákra vágjuk. A megtisztított zellert kockákra vágjuk. A
zöldségeket összekeverjük.
4.
Egy nagyobb edény aljara elrendezzük a húsnak
az 1/3-át, a húsra rászórjuk a zöldségnek az 1/3-át. Sózzuk, borsozzuk. Rá jön
meg két réteg hús és két réteg zöldség. Minden zöldség réteget sózzunk,
borsozzunk. A felső réteg zöldség legyen. Felöntjük a levessel. Lefedjük és
lassú tűzön kb. 2 órát főzzük, míg a hús megpuhul. Nem szabad megkeverni, csak
közbe meg-meg rázogatni.
5.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen