Mittwoch, 15. Mai 2019

Cremige Kartoffelsuppe mit Käse / Krémes sajtos burgonyaleves


Leckere, cremige Kartoffelsuppe. Die Suppe mit etwas knusprig gebratenen Schinkenspeck, Lauchzwiebelringen und geriebenen Cheddar bestreuen.

Zutaten für 4 Personen:
·       175 g Schinkenspeck
·       3 El Butter
·       1 Zwiebel
·       2 El Mehl
·       1 Tl Thymian
·       500 ml Geflügelbrühe
·       500 ml Milch
·       700 g Kartoffeln
·       150 g Cheddar
·       100 g Creme Fraîche
·       Salz
·       Pfeffer

1.    Den Schinkenspeck in kleine Würfel schneiden. Die Zwiebel schälen, fein würfeln. Die Kartoffeln schälen, in ungefähr 2 cm große Würfel schneiden.
2.    Etwas Butter in einem Topf zerlassen, den Schinkenspeck darin knusprig anbraten, rausnehmen. Den Rest Butter zufügen, die Zwiebel und den Thymian zufügen und ungefähr 7 Minuten dünsten.
3.    Mit dem Mehl bestäuben, hell anschwitzen, mit der Milch und Brühe ablöschen, glatt rühren und aufkochen.
4.    Die Kartoffeln und den Schinkenspeck zufügen. Aufkochen und bei schwacher Hitze ungefähr 20 Minuten gar kochen.
5.    Die Creme Fraîche und den frisch geriebenen Käse unterrühren und weiterrühren bis der Käse geschmolzen ist. Mit Salz und Pfeffer nachwürzen.

Egy finom, krémes burgonyaleves. Tálaljuk ropogós sonka kockákkal, újhagyma zöldjével, és reszelt cheddar sajttal megszórva.

Hozzávalók 4 személyre:
·       175 g sonka
·       3 ek vaj
·       1 vöröshagyma
·       2 ek liszt
·       1 tk kakukkfű
·       500 ml csirkehús leves
·       500 ml tej
·       700 g burgonya
·       150 g cheddar sajt
·       100 g creme fraiche
·      
·       Bors

1.    A sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk.
2.    A sonkát egy edényben kevés vajban ropogósra sütjük, kivesszük. Az edénybe felforrósítjuk a maradék vajat, hozzáadjuk a hagymával és a kakukkfűvel, kb. 7 percig dinszteljük.
3.    Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejjel, simára kavarjuk és felfőzzük. Hozzáadjuk a burgonyát, sonkát. Felfőzzük és alacsony hőmérsékleten kb. 20 perc alatt megfőzzük.
4.    Hozzákavarjuk a creme fraichet és a frissen reszelt sajtot, keverjük, míg a sajt felolvad a levesben. Sóval, borssal ízesítjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen