Leckere, cremige
Kartoffelsuppe. Die Suppe mit etwas knusprig gebratenen Schinkenspeck,
Lauchzwiebelringen und geriebenen Cheddar bestreuen.
Zutaten für 4 Personen:
· 175
g Schinkenspeck
· 3
El Butter
· 1
Zwiebel
· 2
El Mehl
· 1
Tl Thymian
· 500
ml Geflügelbrühe
· 500
ml Milch
· 700
g Kartoffeln
· 150
g Cheddar
· 100
g Creme Fraîche
· Salz
· Pfeffer
1.
Den Schinkenspeck in kleine Würfel schneiden. Die Zwiebel
schälen, fein würfeln. Die Kartoffeln schälen, in ungefähr 2 cm große Würfel
schneiden.
2.
Etwas Butter in einem Topf zerlassen, den Schinkenspeck
darin knusprig anbraten, rausnehmen. Den Rest Butter zufügen, die Zwiebel und
den Thymian zufügen und ungefähr 7 Minuten dünsten.
3.
Mit dem Mehl bestäuben, hell anschwitzen, mit der Milch
und Brühe ablöschen, glatt rühren und aufkochen.
4.
Die Kartoffeln und den Schinkenspeck zufügen. Aufkochen
und bei schwacher Hitze ungefähr 20 Minuten gar kochen.
5.
Die Creme Fraîche und den frisch geriebenen Käse
unterrühren und weiterrühren bis der Käse geschmolzen ist. Mit Salz und Pfeffer
nachwürzen.
Egy finom, krémes burgonyaleves. Tálaljuk
ropogós sonka kockákkal, újhagyma zöldjével, és reszelt cheddar sajttal
megszórva.
Hozzávalók
4 személyre:
· 175
g sonka
· 3
ek vaj
· 1
vöröshagyma
· 2
ek liszt
· 1
tk kakukkfű
· 500
ml csirkehús leves
· 500
ml tej
· 700
g burgonya
· 150
g cheddar sajt
· 100
g creme fraiche
· Só
· Bors
1.
A
sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
A burgonyát meghámozzuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk.
2.
A
sonkát egy edényben kevés vajban ropogósra sütjük, kivesszük. Az edénybe
felforrósítjuk a maradék vajat, hozzáadjuk a hagymával és a kakukkfűvel, kb. 7
percig dinszteljük.
3.
Megszórjuk
a liszttel, elkavarjuk, kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és a
tejjel, simára kavarjuk és felfőzzük. Hozzáadjuk a burgonyát, sonkát. Felfőzzük
és alacsony hőmérsékleten kb. 20 perc alatt megfőzzük.
4.
Hozzákavarjuk
a creme fraichet és a frissen reszelt sajtot, keverjük, míg a sajt felolvad a
levesben. Sóval, borssal ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen