Dienstag, 7. Mai 2019

Spargelpäckchen mit Bärlauch / Medvehagymás spárga csomagok


Leckeres Spargelrezept !


Zutaten für 2 Personen:
·       50 g Butter
·       15 g Bärlauch
·       1 Tl Senf
·       Salz
·       Pfeffer
·       750 g Spargel
·       75 g Kirschtomaten

1.    Den Bärlauch waschen, abtropfen lassen, die Stiele abzupfen und die Blätter fein schneiden. Die Butter mit dem Senf und dem Bärlauch vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
2.    Den Spargel putzen, waschen. Die Tomaten waschen, vierteln.
3.    2 Große Stücke Alufolie doppelt falten und den Spargel darauf verteilen. Mit den Tomaten bestreuen und die Kräuter-Butter darauf verteilen. Die Folie zu Päckchen verschließen. Die Päckchen auf ein Backblech legen.
4.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 40-45 Minuten garen.

Egy finom recept a spárga idényre.

Hozzávalók 2 személyre:
·       50 g vaj
·       15 g medvehagyma
·       1 tk mustár
·      
·       Bors
·       750 g spárga
·       75 g koktélparadicsom

1.    A medvehagymát megmossuk, hagyjuk szűrődni, a szárakat letépkedjük, a leveleket apróra vágjuk. A vajat elgyúrjuk a medvehagymával és a mustárral. Sóval, borssal ízesítjük.
2.    A spárgát megtisztítjuk, mossuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk.
3.    Alufóliából 2 nagyobb darabot letépünk. Elosszuk rá a spárgát, megszórjuk a paradicsommal, és elosszuk rá a fűszeres vajat, majd lazán becsomagoljuk.
4.    A csomagokat tepsibe rakjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 percig sütjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen