Eine einfache und
sehr leckere Suppe.
Zutaten für 4 Personen:
· ½
Spitzkohl
· 250
g Kichererbsen aus der Dose
· 200
g Chorizo
· 1
Zwiebel
· 4
Knoblauchzehen
· 1
El Tomatenmark
· 400
g passierte Tomaten
· 750
ml Gemüsebrühe
· Salz
· Pfeffer
· edelsüßes
Paprikapulver
· scharfes
Paprikapulver
· 2
Tl Ras el Hanout
· 2
El grob geschnittene Korianderblätter
1.
Den Chorizo enthäuten und in Scheiben schneiden. Die
Zwiebel und den Knoblauch schälen, fein schneiden. Den Kohl in breitere
Streifen schneiden. Die Kichererbsen mit kalten Wasser abspülen und abtropfen
lassen.
2.
Den Chorizo in einem Topf anbraten, dann rausnehmen.
3.
In dem Bratfett die Zwiebel glasig andünsten, den
Knoblauch zufügen und kurz mitbraten. Das Tomatenmark, das edelsüße und scharfe
Paprikapulver, das Ras el Hanout zufügen und vermischen. Die passierten Tomaten
unterrühren und ungefähr 5 Minuten kochen lassen.
4.
Mit der Brühe ablöschen, den Chorizo und den Kohl zufügen
und zugedeckt ungefähr 30 Minuten kochen lassen.
5.
Die Kichererbsen zufügen und weitere 5 Minuten kochen
lassen, dann den Koriander unterrühren. Falls nötig mit Salz, Pfeffer und Ras
el Hanout nachwürzen.
Egy egyszerű és nagyon finom leves.
Hozzávalók
4 személyre:
· ½
káposzta
· 250
g csicseriborsó konzerv
· 200
g kolbász
· 1
vöröshagyma
· 4
gerezd fokhagyma
· 1
ek sűrített paradicsom
· 400
g paradicsom
· 750
ml zöldségleves
· Só
· Bors
· Fűszerpaprika
· Csípős
fűszerpaprika
· 2
tk ras el hanout
· 2
ek petrezselyemzöld
1.
A
kolbászt vékony szeletekre vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra
vágjuk. A káposztát szélesebb csíkokra
vágjuk. A csicseriborsót szűrőbe öntjük, hidegvízzel lemossuk, hagyjuk
szűrődni.
2.
A
kolbász szeleteket egy edénybe tesszük, és zsiradék hozzáadása nélkül,
megpirítjuk, majd kivesszük.
3.
A
visszamaradt zsiradékra szórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, majd
hozzáadjuk a fokhagymát és további 1 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített
paradicsomot, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával és a ras el hanout-al, jól
elkeverjük. Felöntjük a paradicsommal, és kb. 5 percet főzzük.
4.
Felöntjük
a levessel, hozzáadjuk a kolbászt és a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve
kb. 30 percig főzzük.
5.
A
csicseriborsót a leveshez adjuk és további 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük
a durvára vágott koriander leveleket, és ha szükséges sóval, borssal, ras el
hanout-al ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen