Donnerstag, 9. Mai 2019

Kichererbsen-Weißkohlsuppe mit Chorizo / Csicseriborsós káposztaleves kolbásszal


Eine einfache und sehr leckere Suppe.

Zutaten für 4 Personen:
·       ½ Spitzkohl
·       250 g Kichererbsen aus der Dose
·       200 g Chorizo
·       1 Zwiebel
·       4 Knoblauchzehen
·       1 El Tomatenmark
·       400 g passierte Tomaten
·       750 ml Gemüsebrühe
·       Salz
·       Pfeffer
·       edelsüßes Paprikapulver
·       scharfes Paprikapulver
·       2 Tl Ras el Hanout
·       2 El grob geschnittene Korianderblätter

1.    Den Chorizo enthäuten und in Scheiben schneiden. Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, fein schneiden. Den Kohl in breitere Streifen schneiden. Die Kichererbsen mit kalten Wasser abspülen und abtropfen lassen.
2.    Den Chorizo in einem Topf anbraten, dann rausnehmen.
3.    In dem Bratfett die Zwiebel glasig andünsten, den Knoblauch zufügen und kurz mitbraten. Das Tomatenmark, das edelsüße und scharfe Paprikapulver, das Ras el Hanout zufügen und vermischen. Die passierten Tomaten unterrühren und ungefähr 5 Minuten kochen lassen.
4.    Mit der Brühe ablöschen, den Chorizo und den Kohl zufügen und zugedeckt ungefähr 30 Minuten kochen lassen.
5.    Die Kichererbsen zufügen und weitere 5 Minuten kochen lassen, dann den Koriander unterrühren. Falls nötig mit Salz, Pfeffer und Ras el Hanout nachwürzen.

Egy egyszerű és nagyon finom leves.

Hozzávalók 4 személyre:
·       ½ káposzta
·       250 g csicseriborsó konzerv
·       200 g kolbász
·       1 vöröshagyma
·       4 gerezd fokhagyma
·       1 ek sűrített paradicsom
·       400 g paradicsom
·       750 ml zöldségleves
·      
·       Bors
·       Fűszerpaprika
·       Csípős fűszerpaprika
·       2 tk ras el hanout
·       2 ek petrezselyemzöld


1.    A kolbászt vékony szeletekre vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.  A káposztát szélesebb csíkokra vágjuk. A csicseriborsót szűrőbe öntjük, hidegvízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
2.    A kolbász szeleteket egy edénybe tesszük, és zsiradék hozzáadása nélkül, megpirítjuk, majd kivesszük.
3.    A visszamaradt zsiradékra szórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és további 1 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával és a ras el hanout-al, jól elkeverjük. Felöntjük a paradicsommal, és kb. 5 percet főzzük.
4.    Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a kolbászt és a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve kb. 30 percig főzzük.
5.    A csicseriborsót a leveshez adjuk és további 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a durvára vágott koriander leveleket, és ha szükséges sóval, borssal, ras el hanout-al ízesítjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen