Einfach, schnell und
lecker. Dazu Reis reichen.
Zutaten für 4 Personen:
· 600
g Hähnchenbrustfilets
· 2
Knoblauchzehen
· 3
cm frischer Ingwer
· Saft
von ½ Zitrone
· Schale
von ½ Zitrone
· 2
Tl Sojasoße
· 1
Tl Zucker
· 2
Tl Sambal Olek
· 4
El Wasser
· 3
Lauchzwiebeln
· 1
El Öl
1.
Das Fleisch waschen, trockentupfen, in schmale Streifen
schneiden. Den Ingwer und den Knoblauch schälen, klein hacken. Die
Lauchzwiebeln in Ringe schneiden.
2.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch
portionsweise darin scharf anbraten. Am Ende den Ingwer und den Knoblauch
zufügen und kurz mitbraten.
3.
Den Rest Zutaten außer die Lauchzwiebel zufügen und
ungefähr 10 Minuten garen.
4.
Falls nötig mit Zucker, Zitronensaft und Sojasoße
nachwürzen und die Lauchzwiebelringe unterrühren.
Egyszerű, finom és gyors. Tálaljuk párolt rizzsel
Hozzávalók
4 személyre:
· 600
g csirkemell
· 2
gerezd fokhagyma
· 3
cm gyömbér
· ½
citrom leve
· ½
citrom héja
· 2
tk szójamártás
· 1
tk cukor
· 2
tk sambal olek
· 4
ek víz
· 3
újhagyma
· 1
ek olaj
1.
A
húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
A gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk. Az újhagymát gyűrűkre vágjuk.
2.
Az
olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a húst és kb. 3-5 perc alatt
körbe megpirítjuk, a végén hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, és rövid
ideig együtt pirítjuk.
3.
Hozzáadjuk
a maradék hozzávalókat az újhagyma kivételével, és kb. 10 perc alatt készre pároljuk.
4.
Ha
szükséges cukorral, citromlével és szójamártással utána ízesítünk, majd
hozzákeverjük az újhagyma gyűrűket.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen