Ein erfrischendes Dessert
mit Alkohol.
Zutaten für 6 Personen:
Für die Sektcreme:
· 350 ml halbtrockener Sekt
· 1 Pck Sahne
Pudding-Pulver
· 3 El Zucker
· 250 g Mascarpone
Für das Erdbeerpüree:
· 375 g Erdbeeren
· 1 El Zucker
1.
Für die
Sektcreme: Das Puddingpulver mit dem Zucker und 4-5 El Sekt glatt rühren. Den
Rest Sekt zum Kochen bringen, das angerührte Puddingpulver einrühren und unter
Rühren aufkochen lassen. Den Pudding in eine Schüssel geben, mit
Frischhaltefolie zudecken (damit sich keine Haut bildet) und erkalten lassen.
2.
Die Erdbeeren
abspülen, abtropfen lassen und entstielen. 2/3 von den Erdbeeren mit dem Zucker
pürieren. Den Rest Erdbeeren vierteln.
3.
Den Pudding
und die Mascarpone mit dem Schneebesen des Handmixers zu einer glatten Creme
rühren.
4.
Das
Erdbeerpüree auf 6 Sektgläser verteilen. Etwas von der Creme zur Seite legen,
den Rest Creme in einen Spritzbeutel mit großer Lochtülle füllen und auf das
Erdbeerpüree spritzen.
5.
Die
Erdbeerviertel auf die Creme legen, den Rest Creme darauf verteilen. Die Gläser
bis zum Servieren kalt stellen.
Hozzávalók
6 személyre:
· 350 ml félédes pezsgő
· 1 csomag Dr.Oetker tejszín puding
· 3 ek cukor
· 375 g eper
· 1 ek cukor
· 250 g mascarpone
1.
A
pezsgőből kimérünk 50 ml, amit elkeverünk a pudinggal és a 3 ek cukorral. A
maradék pezsgőt felforraljuk, belekeverjük a pudingot és felfőzzük. A
pezsgőpudingot egy tálba öntjük, fóliával befedjük, hogy megelőzzük a
bőrképződést. A pudingot hűlni hagyjuk.
2. Az
epreket, megpucoljuk, mossuk, lecsepegtetjük. Az eper 2/3 -át az 1 ek cukorral
pürésítjük. A maradék epreket negyedeljük.
3. A
pudingot a mascarponéval sima krémé keverjük. Az eperpürét 6 pezsgőspohárba
osztjuk. A krémből egy kicsit meghagyunk a díszítéshez a többit egy zacskóba
töltjük. A zacskónak az egyik csücskét levágjuk és a krémet óvatosan a
poharakba az eperpürére spricceljük.
4.
Az eper negyedeket (6
meghagyunk a díszítéshez) a krémre rakjuk. A maradék krémet elosztjuk az
eprekre. A poharakat hűtőbe tesszük.
5.
Fogyasztás előtt a
poharakat a megmaradt eper darabokkal és friss menta levéllel díszítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen