Samstag, 31. Juli 2021

Nudelsalat mit Thunfisch / Tonhalas tésztasaláta

 Ein leckerer, sättigender Salat.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       3 Eier

·       4 Tomaten

·       250 g Staudensellerie

·       150 g Hörnchen-Nudeln

·       1 kleinen Kopf Eisbergsalat

·       1 rote Zwiebel

·       1 Dose Thunfisch(185 g)

·       3 Tl Kapern

·       1 El Zitronensaft

·       150 g Joghurt

·       4 El Majonäse

·       Salz

·       Pfeffer

 

1.    Die Nudeln im kochenden Salzwasser ungefähr 8 Minuten kochen, abtropfen und erkalten lassen. Die Eier hart kochen, pellen und erkalten lassen, dann in Scheiben schneiden.

2.    Die Tomaten und den Staudensellerie in dünne Scheiben schneiden, den Eisbergsalat in dünne Streifen schneiden, die Zwiebel fein würfeln.

3.    Den Thunfisch abtropfen lassen. 2/3 vom Fisch mit der Zwiebel, 2 Tl Kapern und dem Zitronensaft pürieren, dann den Joghurt und die Majonäse unterrühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Den Rest Thunfisch zerpflücken.

4.    Den Eisbergsalat, die Tomaten, den Staudensellerie, die Nudeln, den Rest Kapern und den zerpflückten Fisch mit dem Dressing vermischen. Dann die Eierscheiben vorsichtig untermischen.

 

Egy finom laktató saláta

Hozzávalók 4 személyre:

·       3 tojás

·       4 paradicsom

·       250 g zellerszár

·       150 g rövid száraztészta

·       1 kis jégsaláta

·       1 lilahagyma

·       1 tonhalkonzerv (185 g)

·       3 tk kapribogyó

·       1 ek citromlé

·       150 g joghurt

·       4 ek majonéz

·      

·       Bors

 

 

1.    A tésztát fövő sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A tojásokat kb. 10 perc alatt megfőzzük, hidegvízzel leöblítjük, meghántjuk, hűlni hagyjuk.

2.    A paradicsomot és a zellerszárat vékony szeletekre, a jégcsapsalátát vékony csíkokra, a hagymát apró kockákra vágjuk.

3.    A tonhalat leszűrjük. A tonhal 2/3-át a hagymával, 2 tk kapribogyóval és a citromlével pürésítjük, majd hozzákeverjük a joghurtot és a majonézt. Sóval, borssal ízesítjük. A megmaradt tonhalat darabokra tépkedjük.

4.    A jégcsapsalátát, a paradicsomot, zellert, tésztát, 1 tk kapribogyót, a darabokra tépkedett tonhalat elkeverjük az öntettel. Majd óvatosan hozzákeverjük a szeletekre vágott tojásokat.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen