Montag, 6. Dezember 2021

Quark-Stollen / Túrós stollen

 Ohne Hefe, ganz einfach!

 


Zutaten für 6 Personen:

·         250 g weiche Butter

·         150 g Zucker

·         2 Eier

·         250 g Quark

·         1 El Zitronenschale

·         1 Pck Vanillezucker

·         75 g getrocknete Aprikosen, klein geschnitten

·         75 g getrocknete Cranberrys

·         150 g Sultaninen

·         60 g Zitronat

·         60 g Orangeat

·         60 g gehackte Mandeln

·         60 g gehackte Haselnüsse

·         500 g Mehl

·         1 Pck Backpulver

·         2-3 El Puderzucker

 

1.    150 g Butter mit dem Zucker und dem Vanillezucker cremig rühren, die Eier einzeln unterrühren.

2.    Dann den Quark, die Zitronenschale, die Sultaninen, das Orangeat, das Zitronat, die Mandeln und die Haselnüsse dazurühren.

3.    Das Mehl mit dem Backpulver mischen, die Hälfte davon unter die Quark-Buttermischung rühren, die andere Hälfte dann unterkneten.

4.    Den Teig halbieren, 2 Stollen formen. Die Stollen auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen.

5.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 35-40 Minuten backen. Falls nötig für die letzten 20-25 Minuten mit Backpapier zudecken. 

6.    Den Rest Butter schmelzen lassen. Den warmen Stollen mit der flüssigen Butter bestreichen und mit dem Puderzucker bestäuben.

 

 

Hozzávalók 6 személyre:

·         250 g puha vaj

·         150 g cukor

·         2 tojás

·         250 g sovány tehéntúró

·         1 ek reszelt citromhéj

·         1 cs vaníliás cukor

·         75 g aszalt barack apróra vágva

·         75 g aszalt tőzegáfonya

·         150 g mazsola

·         60 g citronat (kandírozott citromhéj)

·         60 g orangeat (kandírozott narancshéj)

·         60 g mandula apróra vágva

·         60 g mogyoró apróra vágva

·         500 g liszt

·         1 cs sütőpor

·         2-3 ek porcukor

 

1.    150 g vajat a cukorral krémesre keverjük, a tojásokat egyenként hozzákeverjük.

2.    Majd hozzákeverjük a túrót, vaníliás cukrot, citromhéjat, mazsolát, citronatot, orangeatot, barackot, mandulát és mogyorót.

3.    A lisztet elkeverjük a sütőporral, felét hozzákeverjük a vajas keverékhez, a másik felét pedig hozzádagasztjuk a tésztához.

4.     A tésztát 2 részre osztjuk, mindegyiket oválisra nyújtjuk és hosszában először az egyik oldalt a tészta feléig ráhajtjuk, majd erre a másik felét. Ráhelyezzük a sütőpapírral ellátott tepsire.

5.    200 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Ha erősen barnulni kezd a sütés közben, letakarjuk pergamenpapírral.

6.    A maradék vajat felolvasztjuk. A langyos stollent megkenjük a felolvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral.

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen