Samstag, 3. Juli 2021

Lauwarmer Brotsalat mit Lachs / Meleg kenyérsaláta lazaccal

 Statt Lachsfilets kann man Kabeljau oder Seelachs verwenden.

 


Zutaten für 1 Person:

·       75 g Baguette

·       4 El Olivenöl

·       150 g Lachsfilets 

·       200 g Tomaten

·       1 Knoblauchzehe

·       1 Schalotte  

·       1 El Aceto Balsamico

·       2 Stiele Basilikum

 

 

1.    Das Baguette in sehr dünne Scheiben schneiden, nebeneinander auf ein Backblech legen, mit 1 El Olivenöl beträufeln. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 12-15 Minuten rösten.

2.    Den Fisch in ungefähr 3 cm große Stücke schneiden, mit 1 El Öl beträufeln. Mit Salz und Pfeffer würzen.

3.    Die Tomaten waschen, würfeln. Den Knoblauch und die Zwiebel in dünne Scheiben schneiden. Die Basilikumblätter grob hacken.

4.    Die Tomaten mit der Zwiebel, den Knoblauch und dem Basilikum vermischen. Mit dem Essig und dem Rest Öl vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken und in eine Auflaufform geben.

5.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 5 Minuten backen. Das Brot grob zerbrechen und untermischen. Den Fisch daraufsetzen und weitere 10-12 Minuten garen.

 

Nekem most ép lazacfilém volt, de elkészíthetjük másféle hallal is. Egy nagyon egyszerű, és finom étel.

 

Hozzávalók 1 személyre:

·       75 g bagett

·       4 ek olívaolaj

·       150 g lazacfilé

·       200 g paradicsom

·       1 gerezd fokhagyma

·       1 salotta

·       1 ek balzsamecet

·       2 bazsalikom

 

1.    A kenyeret nagyon vékony szeletekre vágjuk, egymásmellé egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kb. 1 ek olajjal. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 12-15 percig pirítjuk.

2.    A halat kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, meglocsoljuk kb. 1 ek olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük.

3.    A paradicsomokat megmossuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk. a bazsalikom leveleket durvára vágjuk.

4.    A paradicsomhoz adjuk a kétféle hagymát, bazsalikomot. Meglocsoljuk az ecettel és a maradék olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy tűzálló formába öntjük.

5.    Betoljuk a sütőbe és kb. 5 percet sütjük. Kivesszük, hozzákeverjük a durvára tördelt kenyeret, ráhelyezzük a halat, és visszatoljuk a sütőbe további 10-12 percre.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen