Dienstag, 13. Juli 2021

Krautsalat mit Oliven und Zitronendressing / Káposztasaláta olivával és citromos dresszinggel

 Das Dressing kann man auch noch mit etwas Knoblauch würzen.

 


Zutaten für 6 Personen:

·       1 Spitzkohl

·       12 schwarze Oliven ohne Stein

·       6 El Olivenöl

·       4 El Zitronensaft

·       2 El Petersilie

·       Salz

·       Pfeffer

 

1.    Den Kohl putzen, halbieren, den Strunk rausschneiden und in feine Streifen schneiden. Die Oliven vierteln.

2.    Das Öl mit dem Zitronensaft vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Die Petersilie untermischen.

3.    Das Dressing über den Salat gießen, die Oliven zugeben und gut vermengen.

 

A dresszinget ízesíthetjük 1 gerezd áttört fokhagymával is.

 

Hozzávalók 6 személyre:

·       1 nyári káposzta

·       12 db. olívabogyó

·       6 ek olívaolaj

·       4 ek citromlé

·       2 ek petrezselyemzöld, apróra vágva

·      

·       bors

 

1.    A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.  Az olívabogyókat 4-be vágjuk.

2.    Az olajat elkeverjük a citromlével. Sóval, borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a petrezselyemzöldet.

3.    A dresszinget a káposztára öntjük, hozzáadjuk az olivát és jól összekeverjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen