Leckerer Salat für Fenchelliebhaber.
Zutaten für 2 Personen:
· 1
Fenchelknolle
· 1 Möhre
· ½ rote
Paprikaschote
· 50 g
Ziegenkäse
· Saft von
1 Zitrone
· 50 ml
Olivenöl
· Salz
· Pfeffer
· ½ Tl
Kräuter de Provance
· 5 Basilikumblätter
1.
Die Fenchelknolle putzen, in dünne Scheiben schneiden,
waschen, abtropfen lassen. Die Möhre schälen, waschen, grob raspeln. Die
Paprika in dünne Streifen schneiden. Alles in eine Schüssel geben, vermengen.
Den Käse darüber zerbröckeln.
2.
Den Zitronensaft mit dem Olivenöl und den Kräutern de
Provance vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken, über den Salat gießen.
3.
Mit Basilikum bestreut servieren.
Egy finom saláta ebédre vagy vacsorára
mindazoknak, akik az édesköményt szeretik.
Hozzávalók
2 személyre:
· 1
édeskömény
· 1
sárgarépa
· ½
piros paprika
· 50
g kecskekrémsajt
· 1
citrom leve
· 50
ml olívaolaj
· Só
· bors
· ½
tk provance fűszerkeverék
· 5
bazsalikom levél
1.
Az
édesköményt megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, megmossuk, hagyjuk
szűrődni. A sárgarépát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük. A paprikát vékony csíkokra vágjuk. Az egészet
egy edényben összekavarjuk. A kecskesajtot rámorzsoljuk.
2.
A
citromlevet elkavarjuk az olajjal és a fűszerkeverékkel. Sóval, borssal
ízesítjük, és a salátára locsoljuk.
3.
Durvára
tépkedett bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen