Donnerstag, 22. Juli 2021

Fenchelsalat mit Ziegenkäse und Zitronendressing / Kecskekrémsajtos édeskömény saláta citromos dresszinggel

 Leckerer Salat für Fenchelliebhaber.

 

Zutaten für 2 Personen:

·       1 Fenchelknolle

·       1 Möhre

·       ½ rote Paprikaschote

·       50 g Ziegenkäse

·       Saft von 1 Zitrone

·       50 ml Olivenöl

·       Salz

·       Pfeffer

·       ½ Tl Kräuter de Provance

·       5 Basilikumblätter

 

1.    Die Fenchelknolle putzen, in dünne Scheiben schneiden, waschen, abtropfen lassen. Die Möhre schälen, waschen, grob raspeln. Die Paprika in dünne Streifen schneiden. Alles in eine Schüssel geben, vermengen. Den Käse darüber zerbröckeln.

2.    Den Zitronensaft mit dem Olivenöl und den Kräutern de Provance vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken, über den Salat gießen.

3.    Mit Basilikum bestreut servieren.

 

 

Egy finom saláta ebédre vagy vacsorára mindazoknak, akik az édesköményt szeretik.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       1 édeskömény

·       1 sárgarépa

·       ½ piros paprika

·       50 g kecskekrémsajt

·       1 citrom leve

·       50 ml olívaolaj

·      

·       bors

·       ½ tk provance fűszerkeverék

·       5 bazsalikom levél

 

 

1.    Az édesköményt megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, megmossuk, hagyjuk szűrődni. A sárgarépát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük.  A paprikát vékony csíkokra vágjuk. Az egészet egy edényben összekavarjuk. A kecskesajtot rámorzsoljuk.

2.    A citromlevet elkavarjuk az olajjal és a fűszerkeverékkel. Sóval, borssal ízesítjük, és a salátára locsoljuk.

3.    Durvára tépkedett bazsalikommal megszórva tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen