Freitag, 2. Juli 2021

Basilikum Parfait / Bazsalikom parfé

 Auch als Mousse lecker. Dazu in dem warmen Eierschaum 2-3 eingeweichte und ausgedrückte Blätter Gelatine auflösen.

 


Zutaten für 6 Personen:

·       1 Bund Basilikum

·       Saft und Abrieb von 1 Zitrone

·       4 El Zucker

·       4 Eigelbe

·       5 El Honig

·       150 g Mascarpone

·       200 g Schlagsahne

Zum Servieren:

·       Himbeeren

·       Puderzucker

·       Honig

·       Basilikumblätter

 

 

1.    Das Basilikum waschen, abtropfen lassen. Die Blätter abzupfen, mit dem Zitronensaft, der Mascarpone und 2 El Zucker pürieren.

2.    Die Eigelbe mit dem Honig und dem Rest Zucker über einem Wasserbad schaumig rühren, dann in kaltes Wasser stellen und weiter rühren bis es sich abkühlt. Mit der Zitronenschale und dem Basilikum-Mascarponepüree vermischen und die steif geschlagene Schlagsahne unterheben.

3.    Die Creme in 6 Puddingförmchen (150 ml Inhalt) verteilen. Zugedeckt für mindestens 4 Stunden in den Gefrierschrank stellen.

4.    Das Parfait auf Teller stürzen, mit dem Honig beträufeln, mit dem Puderzucker bestreuen. Mit den Himbeeren und Basilikumblättern garnieren.

 

 

Ezt a finom desszertet mousseként is eltudom képzelni. A még meleg tojáshabban felolvasztunk 2-3 hidegvízben áztatott zselatinlapot. Miután a tojáskrémhez kevertük a mascarponés bazsalikompürét, és a krém már kezd kocsonyásodni, óvatosan hozzákeverjük a külön-külön keményhabbá vert tejszint és tojásfehérjét.

 

Hozzávalók 6 személyre:

·       1 csokor friss bazsalikom

·       1 citrom reszelt héja és leve

·       4 ek cukor

·       4 tojássárgája

·       5 ek méz

·       150 g mascarpone

·       200 g tejszín

Tálaláshoz:

·       málna

·       porcukor

·       méz

·       bazsalikomlevél

 

 

1.    A bazsalikomot megmossuk, hagyjuk szűrődni. A leveleket letépkedjük, a citromlével, mascarponéval és 2 ek cukorral pürésítjük.

2.    A tojássárgáját a mézzel és a maradék cukorral vízfürdőben krémesre verjük, majd jeges vízbe állítjuk és keverjük, míg kihűl. Hozzákeverjük a citrom héját, a mascarponés bazsalikompürét. A végen pedig a kemény habbá vert tejszint is óvatosan hozzákeverjük.

3.    A masszát 6 (kb. 150 ml űrtartalom) pudingformába osszuk. Lefedve legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

4.    A parfét tányérra borítjuk. Bazsalikomlevelekkel, málnával, mézzel és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen