Auch als Mousse lecker. Dazu in dem warmen Eierschaum 2-3 eingeweichte und ausgedrückte Blätter Gelatine auflösen.
Zutaten für 6 Personen:
· 1
Bund Basilikum
· Saft
und Abrieb von 1 Zitrone
· 4
El Zucker
· 4
Eigelbe
· 5
El Honig
· 150
g Mascarpone
· 200
g Schlagsahne
Zum Servieren:
· Himbeeren
· Puderzucker
· Honig
· Basilikumblätter
1.
Das Basilikum waschen, abtropfen lassen. Die Blätter
abzupfen, mit dem Zitronensaft, der Mascarpone und 2 El Zucker pürieren.
2.
Die Eigelbe mit dem Honig und dem Rest Zucker über einem
Wasserbad schaumig rühren, dann in kaltes Wasser stellen und weiter rühren bis
es sich abkühlt. Mit der Zitronenschale und dem Basilikum-Mascarponepüree
vermischen und die steif geschlagene Schlagsahne unterheben.
3.
Die Creme in 6 Puddingförmchen (150 ml Inhalt) verteilen.
Zugedeckt für mindestens 4 Stunden in den Gefrierschrank stellen.
4.
Das Parfait auf Teller stürzen, mit dem Honig beträufeln,
mit dem Puderzucker bestreuen. Mit den Himbeeren und Basilikumblättern
garnieren.
Ezt a finom desszertet mousseként is eltudom képzelni. A még
meleg tojáshabban felolvasztunk 2-3 hidegvízben áztatott zselatinlapot. Miután
a tojáskrémhez kevertük a mascarponés bazsalikompürét, és a krém már kezd
kocsonyásodni, óvatosan hozzákeverjük a külön-külön keményhabbá vert tejszint
és tojásfehérjét.
Hozzávalók
6 személyre:
· 1
csokor friss bazsalikom
· 1
citrom reszelt héja és leve
· 4
ek cukor
· 4
tojássárgája
· 5
ek méz
· 150
g mascarpone
· 200
g tejszín
Tálaláshoz:
· málna
· porcukor
· méz
· bazsalikomlevél
1.
A
bazsalikomot megmossuk, hagyjuk szűrődni. A leveleket letépkedjük, a
citromlével, mascarponéval és 2 ek cukorral pürésítjük.
2.
A
tojássárgáját a mézzel és a maradék cukorral vízfürdőben krémesre verjük, majd
jeges vízbe állítjuk és keverjük, míg kihűl. Hozzákeverjük a citrom héját, a
mascarponés bazsalikompürét. A végen pedig a kemény habbá vert tejszint is
óvatosan hozzákeverjük.
3.
A
masszát 6 (kb. 150 ml űrtartalom) pudingformába osszuk. Lefedve legalább 2
órára hűtőbe tesszük.
4.
A
parfét tányérra borítjuk. Bazsalikomlevelekkel, málnával, mézzel és porcukorral
megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen