Donnerstag, 8. Juli 2021

Fenchel-Möhrensalat / Édesköményes sárgarépa saláta

 Ein einfacher und leckerer Salat.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       1 Fenchelknolle

·       4 große Möhren

·       Saft von 1 Zitrone

·       Salz

·       Pfeffer

·       6 El Olivenöl

·       1 Knoblauchzehe

·       1 El Petersilie

 

1.    Das Fenchelgrün abzupfen, fein hacken und zur Seite legen. Die Knolle putzen, waschen, halbieren und fein hobeln.

2.    Die Möhren putzen, waschen, grob reiben. Die Möhren mit dem Fenchel vermengen.

3.    Den Zitronensaft mit dem Salz, dem Pfeffer und dem Öl vermischen, dann die durchgepresste Knoblauchzehe, das Fenchelgrün und die Petersilie unterrühren. Das Dressing über den Salat gießen, gut vermischen und servieren.

 

 

Egy egyszerű és finom saláta mindazoknak, akik szeretik az édesköményt.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       1 édeskömény

·       4 nagy sárgarépa

·       1 citromleve

·      

·       bors

·       6 ek olívaolaj

·       1 gerezd fokhagyma

·       1 ek petrezselyem

 

1.    Az édeskömény kaporhoz hasonló leveleit lecsipkedjük, apróra vágjuk és felre tesszük. Külső burkolóleveleit leszedjük, a levélnyeleket rövidre vágjuk. Ezután megmossuk, elfelezzük, majd vékonyan gyaluljuk.

2.    A sárgarépát meghámozzuk, mossuk, ketté vágjuk, durvára reszeljük.  Elkeverjük az édesköménnyel.

3.    A citromlét elkeverjük a sóval, borssal, és az olajjal, majd hozzákeverjük az áttört fokhagymát, az édeskömény zöldjét és a petrezselymet. A salátára öntjük, összekeverjük, és tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen