Ein einfacher und leckerer Salat.
Zutaten für 4 Personen:
·
1 Fenchelknolle
·
4 große Möhren
·
Saft von 1 Zitrone
·
Salz
·
Pfeffer
·
6 El Olivenöl
·
1 Knoblauchzehe
· 1
El Petersilie
1.
Das Fenchelgrün abzupfen, fein hacken
und zur Seite legen. Die Knolle putzen, waschen, halbieren und fein hobeln.
2.
Die Möhren putzen, waschen, grob
reiben. Die Möhren mit dem Fenchel vermengen.
3.
Den Zitronensaft mit dem Salz, dem
Pfeffer und dem Öl vermischen, dann die durchgepresste Knoblauchzehe, das
Fenchelgrün und die Petersilie unterrühren. Das Dressing über den Salat gießen,
gut vermischen und servieren.
Egy egyszerű és finom saláta mindazoknak, akik szeretik az
édesköményt.
Hozzávalók
4 személyre:
·
1 édeskömény
·
4 nagy sárgarépa
·
1 citromleve
·
só
·
bors
·
6 ek olívaolaj
·
1 gerezd fokhagyma
· 1
ek petrezselyem
1.
Az édeskömény kaporhoz
hasonló leveleit lecsipkedjük, apróra vágjuk és felre tesszük. Külső
burkolóleveleit leszedjük, a levélnyeleket rövidre vágjuk. Ezután megmossuk,
elfelezzük, majd vékonyan gyaluljuk.
2.
A sárgarépát meghámozzuk,
mossuk, ketté vágjuk, durvára reszeljük.
Elkeverjük az édesköménnyel.
3.
A citromlét elkeverjük a
sóval, borssal, és az olajjal, majd hozzákeverjük az áttört fokhagymát, az
édeskömény zöldjét és a petrezselymet. A salátára öntjük, összekeverjük, és
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen