Mittwoch, 31. März 2021

Grießnockerl mit Bärlauch / Medvehagymás daragaluska

 Eine leckere Suppeneinlage.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       70 g weiche Butter

·       2 Eier

·       150 g Weizengrieß 

·       25 g Bärlauch

·       ¼ Tl Salz

·       Pfeffer

·       Muskatnuss

 

 

1.    Den Bärlauch, putzen, waschen, trocken schleudern, ganz fein hacken.

2.    Die Butter cremig rühren, dann die Eier einzeln unterrühren. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss würzen. Nach und nach den Grieß und den Bärlauch untermischen. Die Masse ungefähr 1 Stunde kühl ruhen lassen.

3.    Aus der Grießmasse mit Hilfe zweier Löffel Nockerln formen, in kochendes Salzwasser geben und auf schwacher Hitze ungefähr 20-25 Minuten sieden lassen. Dabei bei Halbzeit die Nockerln mit einer Schöpfkelle kalten Wasser beträufeln und die Nockerln wenden.

 

A daragaluskának egy finom a tavaszi változata.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       70 g vaj, puha

·       2 tojás

·       150 g dara

·       25 g medvehagyma

·       ¼ tk só

·       Bors

·       Szerecsendió

 

 

 

1.    A medvehagymát apróra vágjuk.

2.    A puha vajat jól elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.  Majd hozzáadjuk a darát és a medvehagymát, és simára kavarjuk.

3.    Egy edénybe enyhén sós vizet felfőzzünk, majd a hőmérsékletet alacsonyabbra állítjuk, hogy a víz csak gyöngyözzön.

4.    2 hidegvízbe mártott evőkanál segítségével a masszából galuskákat formázzuk, betesszük a gyöngyöző vízbe, és lefedve a galuska nagyságától függően, kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük, félidőben locsoljuk meg egy merőkanálnyi hidegvízzel, és fordítsuk meg a galuskákat.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen