Montag, 29. März 2021

Bärlauch-Parmesan-Kekse / Medvehagymás parmezános kekszek

 Ein schneller und leckerer Partysnack für die Bärlauch-Saison.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       30 g Parmesan

·       125 g Mehl

·       ¼ Tl Salz

·       10 g Bärlauch

·       25 g Olivenöl

·       50 g Schlagsahne

·       Fleur de Sel

 

 

1.    Den Ofen auf 200 Grad Ober- und Unterhitze vorheizen.

2.    Den Parmesan fein reiben. Den Bärlauch fein hacken.

3.    Das Mehl mit dem Salz und dem Parmesan vermischen, das Öl und den Bärlauch zugeben und krümelig verarbeiten. Die Schlagsahne zugeben und rasch zu einem glatten Teig kneten.

4.    Den Teig zwischen 2 Lagen Backpapier dünn ausrollen, dann auf ein Backblech legen, das obere Backpapier entfernen.

5.    Die Teigplatte mit einem Teigrad in kleine Vierecke schneiden und mit etwas Fleur de Sel bestreuen.

6.    In den heißen Ofen schieben und ungefähr 13-15 Minuten backen.

 

 

Egy egyszerű és gyors sör-, borkorcsolya a medvehagyma idényre. Ha nem fogyna el rögtön, jól záródó dobozban 1-2 hétig is eláll.

Medvehagyma helyett elkészíthetjük: apróra vágott olajbogyóval, mákkal, szezámmal, aszalt paradicsommal…

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       30 g parmezán

·       125 g liszt

·       ¼ tk só

·       10 g medvehagyma

·       25 g olívaolaj

·       50 g tejszín

·       Fleur de Sel

 

 

1.    A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

2.    A parmezánt finomra reszeljük. A medvehagymát apróra vágjuk.

3.    A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és a medvehagymát, morzsásra dolgozzuk. Most hozzáadjuk a tejszint, és gyorsan dolgozva sima tésztává gyúrjuk.

4.    A tésztát két darab sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, majd egy sütőlapra helyezzük, a felső papírt eltávolítjuk. 

5.    A tésztalapot derelyevágóval, falatnyi négyszögekre vágjuk, kevés Fleur de Sel-lel megszórjuk.

6.    Betoljuk a sütőbe és kb. 13-15 perc alatt megsütjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen