Ein schneller und leckerer Partysnack für die Bärlauch-Saison.
Zutaten für 4 Personen:
· 30
g Parmesan
· 125
g Mehl
· ¼
Tl Salz
· 10
g Bärlauch
· 25
g Olivenöl
· 50
g Schlagsahne
· Fleur
de Sel
1.
Den Ofen auf 200 Grad Ober- und Unterhitze vorheizen.
2.
Den Parmesan fein reiben. Den Bärlauch fein hacken.
3.
Das Mehl mit dem Salz und dem Parmesan vermischen, das Öl
und den Bärlauch zugeben und krümelig verarbeiten. Die Schlagsahne zugeben und
rasch zu einem glatten Teig kneten.
4.
Den Teig zwischen 2 Lagen Backpapier dünn ausrollen, dann
auf ein Backblech legen, das obere Backpapier entfernen.
5.
Die Teigplatte mit einem Teigrad in kleine Vierecke
schneiden und mit etwas Fleur de Sel bestreuen.
6.
In den heißen Ofen schieben und ungefähr 13-15 Minuten
backen.
Egy egyszerű és gyors sör-, borkorcsolya a medvehagyma
idényre. Ha nem fogyna el rögtön, jól záródó dobozban 1-2 hétig is eláll.
Medvehagyma helyett elkészíthetjük: apróra vágott
olajbogyóval, mákkal, szezámmal, aszalt paradicsommal…
Hozzávalók
4 személyre:
· 30
g parmezán
· 125
g liszt
· ¼
tk só
· 10
g medvehagyma
· 25
g olívaolaj
· 50
g tejszín
· Fleur
de Sel
1.
A
sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2.
A
parmezánt finomra reszeljük. A medvehagymát apróra vágjuk.
3.
A
lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és a medvehagymát,
morzsásra dolgozzuk. Most hozzáadjuk a tejszint, és gyorsan dolgozva sima
tésztává gyúrjuk.
4.
A
tésztát két darab sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, majd egy sütőlapra
helyezzük, a felső papírt eltávolítjuk.
5.
A
tésztalapot derelyevágóval, falatnyi négyszögekre vágjuk, kevés Fleur de
Sel-lel megszórjuk.
6.
Betoljuk
a sütőbe és kb. 13-15 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen