Freitag, 12. März 2021

Gurkensalat mit Granatapfelkernen / Gránátalmás uborkasaláta

 Gurkensalat mal anders. Schön erfrischend.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       1 Gurke

·       1 Granatapfel

·       1 rote Zwiebel

·       ½ Bund Minze

·       3 El Zitronensaft

·       Salz

·       Pfeffer

 

1.    Den Granatapfel halbieren, die Kerne über einer Schüssel ausklopfen, dabei den Saft auffangen.

2.    Die Gurke schälen, waschen, vierteln, die Kerne rausschneiden. Die Gurke in dünne Scheiben schneiden.

3.    Die Zwiebel schälen, vierteln, in dünne Scheiben schneiden.

4.    Die Minze waschen, trocken schütteln, die Blätter abzupfen, fein hacken.

5.    Alles zu den Granatapfelkernen geben, mit dem Zitronensaft beträufeln, vermischen. Nach Geschmack mit Salz und Pfeffer abschmecken. Den Salat ungefähr 1 Stunde durchziehen lassen. 

 

Egy másféle uborkasaláta, mikor már unjuk a megszokottat.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       1 uborka

·       1 gránátalma

·       1 lilahagyma

·       ½ csokor menta

·       3 ek citromlé

·      

·       bors

 

1.    A gránátalmát elfelezzük, majd egy edény fölött a magokat kiveregetjük, a gránátalma levét felfogjuk.

2.    Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, négybe vágjuk, egy teáskanállal eltávolítjuk a magokat. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk.

3.    A hagymát meghántjuk, négybe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

4.    A mentát megmossuk, jól lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük, apróra vágjuk.

5.    Az uborkát, hagymát és a mentát a gránátalmához adjuk, meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Kb. 1 órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen