Zutaten für 4 Personen:
·
2 Kopfsalat
·
150 g Käse
·
2-3 El Majonäse
·
200 g saure Sahne
·
1 El Senf
·
1 El Ketchup
·
Saft von 1 Zitrone
·
Salz
·
Pfeffer
·
1 Bund Schnittlauch
· 4
El Mandelblättchen
1.
Die Salatblätter waschen, trocken
schleudern. Die Blätter in mundgerechte Stücke zupfen.
2.
Die Mandelblättchen in einer Pfanne
goldbraun rösten, rausnehmen, erkalten lassen.
3.
Für das Dressing: Den Käse fein reiben,
dann mit der Majonäse und der sauren Sahne vermischen.
4.
Mit Salz, Pfeffer, Zitronensaft, Senf
und Ketchup abschmecken. Den Schnittlauch in Röllchen schneiden und unter das
Dressing rühren.
5.
Den Salat mit dem Dressing vermengen,
mit den Mandelblättchen bestreut servieren.
Hozzávalók
4 személyre:
·
2 fejes saláta
·
150 g sajt
·
2-3 ek majonéz
·
200 g tejföl
·
1 ek mustár
·
1 ek ketchup
·
1 citrom leve
·
só
·
bors
·
1 köteg metélőhagyma
· 4
ek mandulapehely
1.
A saláta leveleket
megmossuk, majd salátacentrifugába tesszük és megpörgetjük. A leveleket apró
darabokra tépkedjük.
2.
A mandulát egy forró
serpenyőben arany barnára pirítjuk, hűlni hagyjuk.
3.
Az öntethez a sajtot
lereszeljük, majd elkeverjük a majonézzel, tejföllel.
4.
Sóval, borssal,
citromlével, mustárral és ketchuppal ízesítjük. A végen hozzákavarjuk a finomra
vágott metélőhagymát.
5.
A salátát elkeverjük az
öntettel, salátás tálakba osszuk, megszórjuk a mandulával.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen