Donnerstag, 25. März 2021

Kopfsalat mit Käsedressing / Fejes saláta sajtos öntettel

 


Zutaten für 4 Personen:

·       2 Kopfsalat

·       150 g Käse

·       2-3 El Majonäse

·       200 g saure Sahne

·       1 El Senf

·       1 El Ketchup

·       Saft von 1 Zitrone

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 Bund Schnittlauch

·       4 El Mandelblättchen

 

1.    Die Salatblätter waschen, trocken schleudern. Die Blätter in mundgerechte Stücke zupfen.

2.    Die Mandelblättchen in einer Pfanne goldbraun rösten, rausnehmen, erkalten lassen.

3.    Für das Dressing: Den Käse fein reiben, dann mit der Majonäse und der sauren Sahne vermischen.

4.    Mit Salz, Pfeffer, Zitronensaft, Senf und Ketchup abschmecken. Den Schnittlauch in Röllchen schneiden und unter das Dressing rühren.

5.    Den Salat mit dem Dressing vermengen, mit den Mandelblättchen bestreut servieren.

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       2 fejes saláta

·       150 g sajt

·       2-3 ek majonéz

·       200 g tejföl

·       1 ek mustár

·       1 ek ketchup

·       1 citrom leve

·      

·       bors

·       1 köteg metélőhagyma

·       4 ek mandulapehely

 

 

1.    A saláta leveleket megmossuk, majd salátacentrifugába tesszük és megpörgetjük. A leveleket apró darabokra tépkedjük.

2.    A mandulát egy forró serpenyőben arany barnára pirítjuk, hűlni hagyjuk.

3.    Az öntethez a sajtot lereszeljük, majd elkeverjük a majonézzel, tejföllel.

4.    Sóval, borssal, citromlével, mustárral és ketchuppal ízesítjük. A végen hozzákavarjuk a finomra vágott metélőhagymát.

5.    A salátát elkeverjük az öntettel, salátás tálakba osszuk, megszórjuk a mandulával.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen