Sonntag, 1. November 2020

Tiramisu mit Brombeeren / Szedres tiramisu

 Leckeres, fruchtiges Tiramisu.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       2 Eier

·       40 g Zucker

·       1 Tl Zitronenschale

·       250 g Mascarpone

·       1 Prise Salz

·       500 g Brombeeren

·       1 El Puderzucker

·       6 Stk. Löffelbiskuits

 

 

1.    Die Brombeeren waschen, ein paar schöne Brombeeren zur Seite legen. Die Hälfte von den Brombeeren pürieren, durch ein Sieb passieren.

2.    Die Eigelbe mit dem Zucker cremig rühren, dann löffelweise den Mascarpone unterrühren. Die Zitronenschale  unterrühren.

3.    Die Eiweiße mit dem Salz zu einem festen Schnee schlagen und vorsichtig unter die Mascarponecreme heben.

4.    Die Löffelbiskuits in grobe Stücke brechen. Die Biskuits, das Fruchtpüree, die Brombeeren und die Creme (in die angegebene Reihe) in 4 Gläser Schichten.

5.    Mit dem Rest Brombeeren und mit Löffelbiskuits-Stücken dekorieren und bis zum Servieren kühl stellen.

 

 

A klasszikus tiramisu gyümölccsel felturbózott változata.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       2 tojás

·       40 g cukor

·       1 tk citromhéj

·       250 g mascarpone

·       csipet só

·       500 g szeder

·       1 ek porcukor

·       6 db babapiskóta

 

1.    A szedret megmossuk, egy párat félre teszünk a díszítéshez. A szeder felét a porcukorral, bot mixerrel pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.

2.    A tojás sárgákat a cukorral krémesre keverjük. Majd kanalanként hozzákeverjük a mascarponet.  Citromhéjjal ízesítjük.

3.    A 2 tojás fehérjét csipet sóval kemény habba verjük, és lazán a mascarponés krémbe forgatjuk.

4.    A babapiskótát durvára tördeljük. A felét elosszuk a poharak aljára, ráöntjük a gyümölcspüré felét, megszórjuk a szeder felével, és rásimítjuk a krém felét. Majd ismét babapiskóta, püré, szeder, és a maradék krém.

5.    A félre tett szederrel díszítjük, és tálalásig betesszük a hűtőbe.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen