Sonntag, 15. November 2020

Panna-Cotta mit weißer Schokolade / Fehércsokoládés panna-cotta

 Der italienische Klassiker jetzt mit weißer Schokolade. Das Dessert mit Schokospänen oder mit Granatapfelkernen bestreut servieren.

 


Zutaten für 3 Personen:

·       1 Blatt Gelatine

·       200 g Schlagsahne

·       1 Stk. Sternanis

·       100 g weiße Schokolade

 

 

1.    Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Die Schokolade grob hacken.

2.    Die Schlagsahne mit dem Sternanis aufkochen, die Schokolade zugeben und darin auflösen. Vom Herd nehmen, ungefähr 10 Minuten kühlen lassen, dann die ausgedrückte Gelatine darin auflösen.

3.    Die Creme durchsieben, dann in 3 Gläser (100 ml Inhalt) geben und für mindestens 6 Stunden kühl stellen.

 

Az olasz klasszikus desszert most fehércsokoládéval megbolondítva. Tálalhatjuk csokoládéreszelékkel vagy gránátalma magokkal megszórva.

 

Hozzávalók 3 személyre:

·       1 színtelen zselatin lap

·       200 g tejszín

·       1 csillagánizs

·       100 g fehér csokoládé

 

 

1.    A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét durvára aprítunk.

2.    A tejszint, az ánizzsal felfőzzünk, hozzáadjuk a durvára vágott csokoládét és felolvasztjuk benne, levesszük a tűzről és hagyjuk kb. 10 percet állni, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.

3.    A krémet átszűrjük, majd 3 kb. 100 ml űrtartalmú pohárba osszuk, és kb. 6 órára betesszük a hűtőbe.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen