Der italienische Klassiker jetzt mit weißer Schokolade. Das Dessert mit Schokospänen oder mit Granatapfelkernen bestreut servieren.
Zutaten für 3 Personen:
· 1 Blatt
Gelatine
· 200 g Schlagsahne
· 1 Stk.
Sternanis
· 100 g
weiße Schokolade
1.
Die Gelatine
im kalten Wasser einweichen. Die Schokolade grob hacken.
2.
Die
Schlagsahne mit dem Sternanis aufkochen, die Schokolade zugeben und darin
auflösen. Vom Herd nehmen, ungefähr 10 Minuten kühlen lassen, dann die
ausgedrückte Gelatine darin auflösen.
3.
Die Creme
durchsieben, dann in 3 Gläser (100 ml Inhalt) geben und für mindestens 6
Stunden kühl stellen.
Az olasz klasszikus desszert most fehércsokoládéval
megbolondítva. Tálalhatjuk csokoládéreszelékkel vagy gránátalma magokkal
megszórva.
Hozzávalók 3 személyre:
· 1 színtelen
zselatin lap
· 200 g
tejszín
· 1
csillagánizs
· 100 g
fehér csokoládé
1.
A
zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét durvára aprítunk.
2.
A
tejszint, az ánizzsal felfőzzünk, hozzáadjuk a durvára vágott csokoládét és
felolvasztjuk benne, levesszük a tűzről és hagyjuk kb. 10 percet állni, majd
felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.
3.
A
krémet átszűrjük, majd 3 kb. 100 ml űrtartalmú pohárba osszuk, és kb. 6 órára
betesszük a hűtőbe.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen