Tsatsiki mal anders.
Zutaten für 4 Personen:
· 1
El Sesamsamen
· 240
g Kichererbsen
· abgeriebene
Schale von 1 Zitrone
· 250
g Gurke
· 2
Knoblauchzehen
· 500
g griechischer Joghurt
· 2
El Olivenöl
· 1
El Zitronensaft
· Salz
· Pfeffer
1.
Den Sesam in einer Pfanne ohne Fett anrösten, herausnehmen
und auskühlen lassen, dann in einem Mörser zerstoßen. Die Kichererbsen in ein
Sieb gießen, kalt abspülen und gut abtropfen lassen.
2.
Die Gurke waschen, längs halbieren und entkernen. Die Gurke
grob reiben, mit etwas Salz bestreuen und ungefähr 10 Minuten stehen lassen.
3.
Den Joghurt, die Zitronenschale, das Öl und den
durchgepressten Knoblauch glatt rühren. Mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft
abschmecken, dann die ausgedrückte Gurke und die Kichererbsen unterrühren.
Egy nagyon finom saláta grillezett húsok
mellé.
Hozzávalók
4 személyre:
· 1
ek szezámmag
· 240
g csicseriborsó
· 1
citromhéja
· 250
g uborka
· 2
gerezd fokhagyma
· 500
g görög joghurt
· 2
ek olívaolaj
· 1
ek citromlé
· Só
· Bors
1.
A
szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, hagyjuk hűlni, majd
mozsárban elmorzsoljuk. A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel jól
leöblítjük, hagyjuk szűrődni.
2.
Az
uborkát megmossuk, hosszában ketté vágjuk, a magokat kikaparjuk, durvára
reszeljük. Kevés sóval megszórjuk, és hagyjuk kb. 10 percet állni.
3.
A
joghurtot simára kavarjuk a citromhéjjal, az olajjal, és az áttört
fokhagymával. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a
kicsavart uborkát és a csicseriborsót.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen