Montag, 23. November 2020

Kichererbsen-Tsatsiki / Csicseriborsós tzatziki

 Tsatsiki mal anders.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       1 El Sesamsamen

·       240 g Kichererbsen

·       abgeriebene Schale von 1 Zitrone

·       250 g Gurke

·       2 Knoblauchzehen

·       500 g griechischer Joghurt

·       2 El Olivenöl

·       1 El Zitronensaft

·       Salz

·       Pfeffer

 

1.    Den Sesam in einer Pfanne ohne Fett anrösten, herausnehmen und auskühlen lassen, dann in einem Mörser zerstoßen. Die Kichererbsen in ein Sieb gießen, kalt abspülen und gut abtropfen lassen.

2.    Die Gurke waschen, längs halbieren und entkernen. Die Gurke grob reiben, mit etwas Salz bestreuen und ungefähr 10 Minuten stehen lassen.

3.    Den Joghurt, die Zitronenschale, das Öl und den durchgepressten Knoblauch glatt rühren. Mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken, dann die ausgedrückte Gurke und die Kichererbsen unterrühren.

 

 

Egy nagyon finom saláta grillezett húsok mellé.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       1 ek szezámmag

·       240 g csicseriborsó

·       1 citromhéja

·       250 g uborka

·       2 gerezd fokhagyma

·       500 g görög joghurt

·       2 ek olívaolaj

·       1 ek citromlé

·      

·       Bors

 

 

1.    A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, hagyjuk hűlni, majd mozsárban elmorzsoljuk. A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel jól leöblítjük, hagyjuk szűrődni.

2.    Az uborkát megmossuk, hosszában ketté vágjuk, a magokat kikaparjuk, durvára reszeljük. Kevés sóval megszórjuk, és hagyjuk kb. 10 percet állni.

3.    A joghurtot simára kavarjuk a citromhéjjal, az olajjal, és az áttört fokhagymával. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a kicsavart uborkát és a csicseriborsót.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen