Dazu Pellkartoffeln reichen. Unter dem Salat kann man auch noch ½ Bund fein geschnittenen Dill mischen.
Zutaten für 2 Personen:
· 4
Stk Matjes-Filets (250 g)
· 1
Gewürzgurke
· 1
Apfel
· 1
Zwiebel
· 1
Lorbeerblatt
· 200
g saure Sahne
· Salz
· Pfeffer
· 1
Prise Zucker
· 1
Tl Zitronensaft
1.
Den Fisch mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen lassen
und in mundgerechte Stücke schneiden. Die Gurke und den Apfel fein würfeln, die
Zwiebel in dünne Halbringe schneiden. Das Ganze in eine gut verschließbare Dose
geben, das Lorbeerblatt zufügen.
2.
Die saure Sahne mit dem Zitronensaft glatt rühren. Mit
Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken, über den Salat gießen, gut vermischen und
für mindestens 2 Stunden im Kühlschrank gut durchziehen lassen.
A matjes a sós heringnek egy változata, amely elkészítéséhez
olyan heringeket használnak fel, amelyeket május végétől június elejéig
halásznak az északi tengerben és még nem ivarérettek. A tejföl egy részét
helyettesíthetjük tejszínnel is. Tálaljuk héjában főtt burgonyával.
Hozzávalók
2 személyre:
· 4
db matjesfilé (250 g)
· 1
ecetes uborka
· 1
alma
· 1
vöröshagyma
· 1
babérlevél
· 200
g tejföl
· só
· bors
· csipet
cukor
· 1
tk citromlé
1.
A
halfiléket hidegvízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni, majd falatnyi darabokra
vágjuk. Az uborkát és az almát apró kockákra, a hagymát vékony félkörökre
vágjuk. Az egészet egy fedeles edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet is.
2.
A
tejfölt elkeverjük a citromlével. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük,
ráöntjük az előkészített halra, jól összekeverjük, lefedjük, és legalább 2-3
órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen