Leckere Beilage.
Zutaten für 2 Personen:
· 500
g Kartoffeln
· 1
Ei
· ½
Zwiebel
· 50
g Schinkenspeck
· 1
El Butter
· 1
El Schnittlauch
· 2
El Semmelbrösel
· Salz
· Pfeffer
1.
Die Kartoffeln schälen, waschen, würfeln, dann im
Salzwasser ungefähr 30 Minuten garkochen. Abgießen, in eine Schüssel geben, mit
einem Kartoffelstampfer zerdrücken, abkühlen lassen.
2.
Die Zwiebel schälen, klein schneiden. Den Schinkenspeck
in kleine Würfel schneiden. In der heißen Butter die Zwiebel und den
Schinkenspeck andünsten und abkühlen lassen.
3.
Die Zwiebel-Speckmischung, das Ei und den Schnittlauch zu
den Kartoffeln geben. Mit Salz und Pfeffer würzen und gut vermischen.
4.
Ein Backblech mit Backpapier auslegen. Ein Dessertring
darauflegen, etwas Semmelbrösel auf den Boden streuen, 2-3 El Kartoffelmasse in
der Ring geben, glatt streichen, mit etwas Semmelbrösel bestreuen und den Ring
wegnehmen. Von der übriggebliebenen Masse 3 weiteren Küchlein formen.
5.
Im heißen Ofen bei 220 Grad Ober- und Unterhitze 20-30
Minuten goldgelb backen.
Egy finom köret, ha már unjuk a megszokott burgonyapürét.
Hozzávalók
2 személyre:
· 500
g burgonya
· 1
tojás
· ½
vöröshagyma, kis
· 50
g sonka
· 1
ek vaj
· 1
ek metélőhagyma
· 2
ek zsemlemorzsa
· Só
· Bors
1.
A
burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megmossuk, majd sós vízben kb. 30 perc
alatt megfőzzük. Leszűrjük, egy tálba tesszük, majd burgonyatörővel durvára
tördeljük. Hagyjuk hűlni.
2.
A
hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. Mindkettőt a
vajban megdinszteljük.
3.
A
kihűlt burgonyához adjuk a sonkás-hagymát, a tojást, és metélőhagymát. Sóval,
borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk. Ha szükséges adunk hozzá 1 ek tejet.
4.
Egy
tepsiit sütőpapírral kibélelünk, ráhelyezzünk egy desszertkarikát, az alját
megszórjuk kevés zsemlemorzsával, beleteszünk 2-3 ek-nyit a burgonyás
masszából, elsimítjuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, a desszertkarikát
eltávolítjuk. Ugyanígy még 3 ilyen burgonya tortácskát formázunk.
5.
Betoljuk
a 220 fokra előmelegített sütőbe és kb. 20-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen