Montag, 2. November 2020

Kartoffelküchlein / Burgonya tortácskák

 Leckere Beilage.

 


Zutaten für 2 Personen:

·       500 g Kartoffeln

·       1 Ei

·       ½ Zwiebel

·       50 g Schinkenspeck

·       1 El Butter

·       1 El Schnittlauch

·       2 El Semmelbrösel

·       Salz

·       Pfeffer

 

1.    Die Kartoffeln schälen, waschen, würfeln, dann im Salzwasser ungefähr 30 Minuten garkochen. Abgießen, in eine Schüssel geben, mit einem Kartoffelstampfer zerdrücken, abkühlen lassen.

2.    Die Zwiebel schälen, klein schneiden. Den Schinkenspeck in kleine Würfel schneiden. In der heißen Butter die Zwiebel und den Schinkenspeck andünsten und abkühlen lassen.

3.    Die Zwiebel-Speckmischung, das Ei und den Schnittlauch zu den Kartoffeln geben. Mit Salz und Pfeffer würzen und gut vermischen.

4.    Ein Backblech mit Backpapier auslegen. Ein Dessertring darauflegen, etwas Semmelbrösel auf den Boden streuen, 2-3 El Kartoffelmasse in der Ring geben, glatt streichen, mit etwas Semmelbrösel bestreuen und den Ring wegnehmen. Von der übriggebliebenen Masse 3 weiteren Küchlein formen.

5.    Im heißen Ofen bei 220 Grad Ober- und Unterhitze 20-30 Minuten goldgelb backen.

 

 

Egy finom köret, ha már unjuk a megszokott burgonyapürét.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       500 g burgonya

·       1 tojás

·       ½ vöröshagyma, kis

·       50 g sonka

·       1 ek vaj

·       1 ek metélőhagyma

·       2 ek zsemlemorzsa

·      

·       Bors

 

1.    A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megmossuk, majd sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, egy tálba tesszük, majd burgonyatörővel durvára tördeljük. Hagyjuk hűlni.

2.    A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. Mindkettőt a vajban megdinszteljük.

3.    A kihűlt burgonyához adjuk a sonkás-hagymát, a tojást, és metélőhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk. Ha szükséges adunk hozzá 1 ek tejet.

4.    Egy tepsiit sütőpapírral kibélelünk, ráhelyezzünk egy desszertkarikát, az alját megszórjuk kevés zsemlemorzsával, beleteszünk 2-3 ek-nyit a burgonyás masszából, elsimítjuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, a desszertkarikát eltávolítjuk. Ugyanígy még 3 ilyen burgonya tortácskát formázunk.

5.    Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe és kb. 20-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen