Für größere Hörnchen die Kreise in 12 oder 8 Stücke schneiden.
Zutaten für 6 Personen:
· 200 g weiche
Butter
· 200 g Frischkäse
· 300 g Mehl
· 1 Prise Salz
· 60 g
Parmesan
· 120
g geröstete, gesalzene Erdnüsse
1.
Das Mehl mit dem Salz
vermischen. Die Butter und den Frischkäse zufügen und zu einen glatten Teig
kneten. Den Teig in Frischhaltefolie wickeln und für mindestens 2 Stunden kühl
stellen.
2.
Den Teig in 4 gleiche
Stücke teilen und jeweils zu Kugeln formen. Den Parmesan mit den Erdnüssen mit der Küchenmaschine fein
mahlen.
3.
Ungefähr ¼ der
Erdnuss-Parmesanmischung auf die Arbeitsplatte streuen und eine Teigkugel
darauf zu einer ungefähr 30 cm runden Platte ausrollen, dann in 16 Teile
schneiden (wie einen Kuchen) und zu Hörnchen aufrollen. Die Hörnchen auf ein
mit Backpapier ausgelegtes Backblech setzen.
4.
Mit dem Rest Teig und
dem Rest Erdnuss-Parmesanmischung ebenso verfahren.
5.
Im heißen Ofen bei
180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 16-20 Minuten backen.
Ha nagyobb kifliket szeretnénk, vágjuk a
köröket 12 vagy 8 cikkre. A kifliket tölthetjük: sajttal, szalámival,
földimogyoróval....
Hozzávalók
6 személyre:
· 200 g
puha vaj
· 200 g
fűszeres krémsajt
· 300 g
liszt
· csipet
só
· 60 g
parmezán
· 120
g sózott, pörkölt földimogyoró
1.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a
vajat, krémsajtot, sima tésztává gyúrjuk. Háztartási fóliába csomagoljuk, és
kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
2.
A tésztát 4 egyenlő részre osszuk. A
parmezánt és a földimogyorót az aprítógépbe tesszük, majd apróra daráljuk. A
parmezános-földimogyorós keverek ¼-ét munkalapra szórjuk.
3.
A tészta ¼-ét az előkészített munkalapon
30 cm átmérőjű körre nyújtjuk, majd 16 cikkre vágjuk, mindegyiket a szélesebb végétől
kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélet tepsibe rakjuk
4.
A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
5.
180 fokra előmelegített sütőben 16-20
percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen