Dazu passt frisches Fladenbrot.
Zutaten für 2 Personen:
· 1 Ei
· ½ grüne
Paprikaschote
· 2 Lauchzwiebeln
· 2 Tomaten
· 1 Dose
Thunfisch
· 6 schwarze
Oliven
· 1 Tl
Kapern
· ¼ Chilischote
· 1 Tl
Minze
· 1 El
Zitronensaft
· 1 El
Essig
· 2 El
Olivenöl
· 1 Knoblauchzehe
· ¼ Tl Kreuzkümmel
· ½ Tl
Koriander
· Salz
· Pfeffer
1.
Das Ei ungefähr 10 Minuten kochen, abschrecken,
pellen, erkalten lassen und in Scheiben schneiden.
2.
Die Paprikaschote in Würfel schneiden, in eine
Schüssel geben. Die Lauchzwiebeln putzen, waschen, in Ringe schneiden. Die
Tomaten würfeln. Beides zu dem Paprika geben.
3.
Die Oliven halbieren und mit den Kapern zu dem Salat geben.
4.
Den Thunfisch abtropfen lassen, mit 2 Gabeln
auseinanderzupfen und über den Salat streuen.
5.
Den Chili in dünne Ringe schneiden und mit der
Minze unter den Salat mischen.
6.
Für das Dressing: Den Zitronensaft, den Essig
und das Öl glatt rühren. Den durchgepressten Knoblauch, den Koriander und den
Kreuzkümmel zugeben. Mit Salz und Pfeffer abschmecken und über den Salat
gießen.
7.
Ungefähr 1 Stunde durchziehen lassen. Den Salat
auf Teller anrichten und mit Eierscheiben belegen.
Hozzávalók
2 személyre:
· 1
tojás
· ½
paprika zöld
· 2 szál
újhagyma
· 2
paradicsom
· 1
tonhal konzerv
· 6
fekete olívabogyó
· 1 tk
kapribogyó
· ¼
chili paprika
· 1
gerezd fokhagyma
· 1 ek
citromlé
· 1 ek
ecet
· 2 ek
olívaolaj
· ¼ tk romai kömény
· ½ tk
koriander
· ½ tk
apróra vágott mentalevél
· só
· bors
1.
A tojásokat 10 perc alatt megfőzzük,
megpucoljuk, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk.
2.
A zöld paprikát kockákra vágjuk és egy salátás
tálba tesszük. Az újhagymát megpucoljuk, majd vékony gyűrűkre vágjuk, a
paradicsomot kockákra vágjuk. Az egészet a paprikához adjuk.
3.
Az olívabogyókat elfelezzük, és a kapribogyóval
együtt a salátához keverjük.
4.
A tonhalat leszűrjük, két villa segítségével
darabokra szedjük, és a salátára szórjuk.
5.
A chili paprikát vékony karikákra vágjuk, a
magokat esetleg kiszedjük. A chilit a mentával együtt a salátára szórjuk.
6.
Az öntethez a citromlevet elkeverjük az ecettel
és az olívaolajjal. Hozzákeverjük az átzúzott fokhagymát, a koriandert és a
romai köményt. Sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük.
7.
Kb. 1 órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek,
a salátát a tojással tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen