Freitag, 13. November 2020

Tunesischer Thunfischsalat / Tunéziai tonhalsaláta

 Dazu passt frisches Fladenbrot.

 


Zutaten für 2 Personen:

·       1 Ei

·       ½ grüne Paprikaschote

·       2 Lauchzwiebeln

·       2 Tomaten

·       1 Dose Thunfisch

·       6 schwarze Oliven

·       1 Tl Kapern

·       ¼ Chilischote

·       1 Tl Minze

·       1 El Zitronensaft

·       1 El Essig

·       2 El Olivenöl

·       1 Knoblauchzehe

·       ¼  Tl Kreuzkümmel

·       ½ Tl Koriander

·       Salz

·       Pfeffer 

 

 

1.    Das Ei ungefähr 10 Minuten kochen, abschrecken, pellen, erkalten lassen und in Scheiben schneiden.

2.    Die Paprikaschote in Würfel schneiden, in eine Schüssel geben. Die Lauchzwiebeln putzen, waschen, in Ringe schneiden. Die Tomaten würfeln. Beides zu dem Paprika geben.

3.    Die Oliven halbieren und  mit den Kapern zu dem Salat geben.

4.    Den Thunfisch abtropfen lassen, mit 2 Gabeln auseinanderzupfen und über den Salat streuen.

5.    Den Chili in dünne Ringe schneiden und mit der Minze unter den Salat mischen.

6.    Für das Dressing: Den Zitronensaft, den Essig und das Öl glatt rühren. Den durchgepressten Knoblauch, den Koriander und den Kreuzkümmel zugeben. Mit Salz und Pfeffer abschmecken und über den Salat gießen.

7.    Ungefähr 1 Stunde durchziehen lassen. Den Salat auf Teller anrichten und mit Eierscheiben belegen.

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       1 tojás

·       ½ paprika zöld

·       2 szál újhagyma

·       2 paradicsom

·       1 tonhal konzerv

·       6 fekete olívabogyó

·       1 tk kapribogyó

·       ¼ chili paprika

·       1 gerezd fokhagyma

·       1 ek citromlé

·       1 ek ecet

·       2 ek olívaolaj

·       ¼  tk romai kömény

·       ½ tk koriander

·       ½ tk apróra vágott mentalevél

·      

·       bors

 

 

1.    A tojásokat 10 perc alatt megfőzzük, megpucoljuk, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk.

2.    A zöld paprikát kockákra vágjuk és egy salátás tálba tesszük. Az újhagymát megpucoljuk, majd vékony gyűrűkre vágjuk, a paradicsomot kockákra vágjuk. Az egészet a paprikához adjuk.

3.    Az olívabogyókat elfelezzük, és a kapribogyóval együtt a salátához keverjük.

4.    A tonhalat leszűrjük, két villa segítségével darabokra szedjük, és a salátára szórjuk.

5.    A chili paprikát vékony karikákra vágjuk, a magokat esetleg kiszedjük. A chilit a mentával együtt a salátára szórjuk.

6.    Az öntethez a citromlevet elkeverjük az ecettel és az olívaolajjal. Hozzákeverjük az átzúzott fokhagymát, a koriandert és a romai köményt. Sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük.

7.    Kb. 1 órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek, a salátát a tojással tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen