Mittwoch, 18. November 2020

Penne-Salat mit Gorgonzola / Gorgonzolás penne saláta

 Leckerer Nudelsalat.

 


Zutaten für 6 Personen:

·       400 g Penne Nudeln

·       200 g Gorgonzola

·       150 g Parmaschinken

·       1 Handvoll schwarze Oliven

·       1 El Pistazien

·       2 El Essig

·       6 El Olivenöl

·       1 Bund Basilikum

·       Salz

·       Pfeffer

 

 

1.    Die Nudeln in reichlich kochenden Salzwasser al dente kochen, abgießen und mit etwas Öl vermischen.

2.    Den Essig und den Rest Öl vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

3.    Den Gorgonzola würfeln, den Schinken in Streifen schneiden, mit den Pistazien und Oliven zu den Nudeln geben. Das Dressing darüber gießen, vermischen.

4.    Mit dem in feine Streifen geschnittenen Basilikum bestreuen und servieren.

 

 

Ha nincs pármai sonkák, elkészíthetjük ezt a finom salátát, egy más nyers füstölt sonkával, pl. fekete erdei sonkával. 

 

Hozzávalók 6 személyre:

·       400 g penne tészta

·       200 g gorgonzola

·       150 g pármai sonka

·       1 marék fekete olívabogyó

·       1 ek pisztácia

·       2 ek ecet

·       6 ek olívaolaj

·       1 csokor bazsalikom

·      

·       Bors

 

 

1.    A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olajjal elkeverjük.

2.    Az ecetet elkeverjük a maradék olajjal. Sóval, borssal ízesítsük.

3.    A tésztához adjuk a kockákra vágott gorgonzolát, a vékony csíkokra vágott sonkát, pisztáciát és az olívabogyót. Ráöntjük a dresszinget, összekavarjuk.

4.    Megszórjuk a vékony csíkokra vágott bazsalikommal és tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen