Samstag, 7. November 2020

Hähnchenkeulen in Mascarponesoße / Mascarponés csirkecomb

Dazu passt Reis, Nudeln oder frisches Baguette.

 


Zutaten für 2 Personen:

·         2 Hähnchenkeulen

·         Salz

·         Pfeffer

·         1 El Öl

·         ½ Zwiebel, fein gewürfelt

·         1 Knoblauchzehe, fein gehackt

·         75 g Kirschtomaten

·         2 El schwarze Oliven

·         2 El Mascarpone

·         2-3 El Schlagsahne

·         1 Prise Cayennepfeffer

·         1 El Basilikum

 

1.    Die Hähnchenkeulen in Gelenke teilen. Waschen, trockentupfen. Mit Salz und Pfeffer würzen.

2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen. Das Fleisch darin scharf anbraten, dann die Zwiebel und den Knoblauch zufügen und kurz mitbraten.

3.    Etwas Wasser zugießen und zugedeckt bei schwacher Hitze ungefähr 40 Minuten köcheln lassen. Falls nötig etwas Wasser zugießen. Die Tomaten, die Oliven und den mit der Schlagsahne glatt gerührten Mascarpone zugeben und weitere 5 Minuten köcheln lassen.

4.    Mit Salz, Pfeffer und Cayennepfeffer abschmecken. Mit Basilikum bestreuen und servieren.

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

·         2 csirkecomb

·        

·         bors

·         1 ek olaj

·         ½ vöröshagyma apró kockákra vágva

·         1 gerezd fokhagyma apróra vágva

·         75 g koktélparadicsom

·         2 ek magnélküli fekete olívabogyó

·         2 ek mascarpone

·         2-3 ek tejszín

·         csipet cayenne bors

·         1 ek apróra vágott friss bazsalikomlevél

 

 

1.    A csirkecombokat a forgóknál ketté vágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.

2.    Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát és tovább sütjük még egy pár percig.

3.    Hozzáöntünk egy kevés vizet és a serpenyőt lefedve a húst lassú tűzön majdnem puhára pároljuk, ha szükséges, öntünk hozza még egy kis vizet. Mikor a hús már majdnem puha hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, az olívabogyót és a tejszínnel elkevert mascarponet és készre pároljuk.

4.    Sóval, borssal, cayenne borssal ízesítjük. Megszórjuk bazsalikommal.

  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen